[]

Ağaç aşıları nasıl çalışıyor?

Farklı ağaçları birbirine aşılayınca bu aşı masıl tutuyor? hayvanlardaki gibi doku uyuşmaması gibi bir durum neden oluşmuyor?

Bir de 2 faklı meyveyi bile aşılayabiliyorlar. Peki bu hibrit meyve nasıl oluşuyor? Sonuçta sadece dal ekliyorlar, her 2 dal birbirini nasıl etkiliyor da hibrit meyve oluşuyor? Bunlar arasında daldaki kılcal damarlar haricinde hiçbir bağlantı yok bildiğim kadarıyla.


 
(bkz: Poliploitlik)


  • helenart  (30.05.20 18:52:16) 
bu asilama ile aynı degil ama neyse tesekkurler


  • Mehmet Ersoz  (31.05.20 13:05:02) 
Bildiklerimi yazayım, öncelikle aşıyı yapmak için o meyveye uygun anaç olması lazım. Kiraz aşılanacaksa kiraza uygun anaç olmalı mesela, yoksa vişneye de aşılanır ama meyve verir mi verirse nasıl bir melez olur bilmiyorum.

Hibrit (melez) meselesi de her meyve/ağaçta değil de bazılarında oluyor sanırım, mesela ayva ile armutu aşılayınca "deveci armutu" denilen tür oluyor. Mutlaka başka melezler de vardır.
  • John Bloor  (01.06.20 15:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.