[]

İstanbulda koşulabilecek yerler (fazla insan olmayan)

malum haftaya başlıyor artık haftasonları serbestliği.yeşillikli yerler arıyorum da koşulabilecek ama fazla insan da olmayan.yer olarak beşiktaş şişli tarafındayım ama taksiyle filan gidebilirim de veya bisiklet eğer sakin yerler varsa.

nereleri önerirsiniz


 
Hacıosman kent ormanı açıldı 19 mayıs'ta. koşu parkuru da var.


  • desdenova34  (30.05.20 17:11:37) 
yıldız parkı güzel, sakin ama fazla kondisyonunuz yoksa yorabilir.

maçka'nın içindeki birkaç kilometrelik çok virajlı koşu yolu var. ama bir koşucu olarak tavsiye etmem. orada koştukça sinirleniyorum, koskoca Istanbul'da çocuk gibi ne yapıyoruz diye.

maçka'nın etrafında koşabilirsiniz. tabii kaldırım. bir de başka güzel rotalar var.

bir rota önerebilirim. bir turu max 15 km oluyor, 10 km sonra yokuşlar başlıyor.

burayı normalde gizli tutmaya çalışıyordum, başladığım benim gibi koşan kimseyi görmüyordum.(en az 1 yıl iki günde 1 koştum.)
ama geçen sonbahardan beri baya insan görüyorum.

güzergah: harbiye askeri müzesinden gezi parkı-maçka-beşiktaş-akaretler-maçka-nişantaşı-harbiye.

doğru sokaklardan, doğru noktalardan koşarsanız asla trafiğe ya da arabalara temas etmezsiniz. o açıdan oldukça güvenli. ve %90'ı insan olarak da sakin. bazı noktalar korkutucu derecede sakin.

harbiye askeri müzesinden gezi parkına kadar gidip karşıya geçmeden sola dönüyorsunuz. yani itü - mimarlık/grand hyatt'a doğru.

oradan da grand hyatt/itü önünden cemil topuzlu'nun içinden maçkaya giriyorsunuz. ben maçkada önce dışından, sonra içinden birer tur atarak aşağı çıkışından Vodafone park'ın oraya iniyorum.

sarayın önündeki ağaçlı yoldan da akaretlere, oradan da nişantaşına ve Rumeli caddesinden önce Osmanbey sonra harbiyeye giriyorum.


çok formda olursam/maratona falan hazırlanıyorsam bu rotayla Kuruçeşme-yıldız parkı hattı da gidiyorum.

Bisikletiniz varsa Beşiktaş'ta bir yere bağlayıp bebek tarafına gidebildiğiniz kadar koşabilirsiniz. erken ya da geç gidin ama. öğleden sonra/akşam üzeri vs oralar çok kalabalık olur. pandemi döneminde ise hiç tavsiye etmem.
  • patronaj  (30.05.20 17:14:46) 
yıldız parkı barbarosun bitişiğindeki değil mi ytünün altı?orda piknik yapıyorlar.koşu parkuru hatırlamıyorum.üst kısımlarda mı yoksa?


  • ShadowOfMoon  (30.05.20 21:35:25) 
Beşiktaş - İstinye - Beşiktaş yapıyorum Yarı maraton
Beşiktaş - Bebek - Beşiktaş yapıyorum 12 km.

  • kumandanim  (31.05.20 01:20:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.