[]

Bitik akünün zararı olur mu?

Selam,

Pandemi süresince arabamızın birini attık garaja kullanmıyoruz, ilk 10 günlük sürede aküsü bitti. şarj edip biraz onu kullandık, sonra tekrar garaja koyduk. yine bitti aküsü, kapılar uzaktan kumanda ile açılıyordu, sonra o özelliği de gitti, şahin moduna geçti araç. araç bilgisayarı vs sıfırlandı.

zaten start-stop çalışmıyordu pandemiden önce de, bir süredir akü değişmeli ama erteliyordum.

şimdi de ertelemeye devam ediyorum.

soru 1: boş akü ile arabanın beklemesinin zararı var mı?

soru2 : internette aynı akü var, ben alsam kendim değiştirsem sorun olur mu? direkt akü satan yere de gidebilirim de meraktan soruyorum. aküyü tamamen sökmek yol bilgisayarını vs sıfırlar ama zaten sıfırlandı.

bazı modellerde yedek akü oluyor ama bunda sanırım yok.

soru 3 :immobilizer ile ilgili sorun yaşar mıyım aküyü kendim sökersem?

Teşekkürler.

 
1: Yok.

2: Sorun olacak bir durum yok 2 kutup başını takıp, 2 tane de civata sıkacaksınız.

3: Genelde bu sorun pek yaşanmıyor. Tak akünü çalıştır misali. Ancak arabanız çok üst modelse başkalarının tavsiyesi daha doğru olacaktır.
  • Başkalaşım  (30.05.20 12:45:18) 
üst model değil, 2017 mercedes gla

teşekkür
  • bir ileti paylastim  (30.05.20 12:58:13) 
içinize sinsin diye mercedesin yol yardımını arayın derim bir de. ben renault'u böyle konularda meşgul edince hemen yardımcı oluyorlar. onlar da kesin olurlar


  • argent dawn  (30.05.20 14:47:50) 
immobilizer aküden bağımsız bir sistem. araç içindeki ecude saklı o kodlar ve depoda rafta 10 sene bile beklese silinmez.

eski araçlarda teyp kodu falan uçuyordu ama yenilerde böyle bir sorun yok. herhangi bir arıza oluşması pk mümkün değil. sadece öyle şarjsız kalırsa akü kutupbaşlarında küf benzeri oksit oluşabilir. araca zarar vermez ama akü kurup başı kabloları vs yenilemek gerkebilir.
  • orpheus  (30.05.20 15:12:12) 
Hiç bir sıkıntı olmaz, ama akünün sağlığı için arada şarj etseniz iyi olur. Ha yok ömrü bitti zaten yenisini alacaksanız sıkıntı yok, ne zaman isterseniz yeni bir akü alır takar devam edersiniz.


  • John Bloor  (01.06.20 15:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.