[]

projektör ve ses sistemi kurulumu hakk.

herkese merhaba,

geçenlerde Optoma marka bir projektör aldım. ses sistemi bağlantısı ve hdmi çoklama için sizlerden tavsiye rica edeceğim. aşağıda atladığım bir detay var ise ürün bu. (git: www.optomaeurope.com)

görüntü için:

2 tane HDMI çıkışımız var. birisi 4k ve hdr destekliyor, diğeri ise standart görüntü sağlıyor. elimde üç adet cihaz var: Ps4, Mi Box S, ve uydu alıcı. standart görüntü sağlayan çıkışa uyduyu bağladım. hdr görüntü alabildiğim çıkış ise tek olduğundan dolayı mi box ve ps4'ü sürekli tak/çıkar yapmak durumundayım. tavana monte edersem bu sefer böyle bir imkanım da kalmayacak. kalite kaybı yaşamayacağım uzun bir kablo ve bir çoklayıcı gerekiyor.

ses için:

samsung soundbar kullanıyorum. projektörün sadece aux çıkışı var (hdmi çıkışları kullanımda), optik çıkışı olmadığından dolayı ses işini çözemedim. aux'tan bağladığımda uydudayken kanal bile değiştirsem ses kayboluyor. ilgili hdmi source ile re-sync yapmam gerekiyor. ps4 ve mi bok'ın hdmi girişini soundbar'a takıp onun çıkışını projektöre taktım, ses oldu ama bu seferde hdr görüntü elde edemiyorum. kalite kaybı yaşamadan aux'tan optik girişe dac dönüştürücü almayı düşünüyorum.

özetliyorum:

1 - 4k hdr destekli, kalite kaybı yaşamayacağım 10 m uzunluğunda hdmi kablo,
2 - 4k hdr destekli, kalite kaybı yaşamayacağım hdmi çoklayıcı,
3 - ses için aux - optik dac dönüştürücü.

böyle bir sistem kurmuş olan varsa görüşlerinizi almak isterim.

çok teşekkürler.

 
Mibox'ta ya da projektorde bluetooth varsa soyle bi urunle sesi kablosuz iletebilirsiniz.

www.philips.com.tr
  • brkylmz  (30.05.20 10:26:11) 
brkylmaz teşekkürler. hiç ona gerek kalmadan soundbar'ı mi box ile bt üzerinden bağlayabiliyorum. ama projektörde bt yok. ps4 (bt kulaklık/hoparlör bağlantısı yapmıyor) ve uydu alıcısı (bt yok)için yapamıyorum aynı şeyi. projektörden soundbar'a bağlanabilsem sorun kalmayacak.


  • misyoner domates  (30.05.20 13:36:46) 
Sana lazım olan şey HDMI Switch. Uzaktan kumandalı olanları var, misal şöyle bir ürün var, 5 giriş destekliyor. Kendim denemedim 4K'da falan nasıl bir performans verir ürün açıklamalarını okumak lazım.

Özet : HDMI Switch diye aratırsan bulursun.

edit : linki unutmuşum.

www.hepsiburada.com

edit 2 : digitus marka 4K destekleyinini buldum ama fiyatı pek iç açıcı değil. Digitus dönüştürücülerde baba bir markadır.

www.hepsiburada.com
  • kimlanbu  (30.05.20 17:51:57 ~ 17:54:21) 
kimlanbu teşekkürler. hdmi switchlere baktım ama kayıp vs detaylarını bakarak çözemiyorum. digitus iyi diyorsan onu baz alarak aynı özelliklerde daha uygun bir model araştırayım.


  • misyoner domates  (30.05.20 19:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.