[]

Ev İçin Ses Sistemi Tavsiyesi

Kötü ses kalitesiyle müzik dinleyemeyen biriyim. Standart hoparlör veya kulaklıklarla müzik dinlerken rahatsız oluyorum ve yoruluyorum.

Eskiden evimde orta halli bir 5.1 vardı, onunla dinleyebiliyordum. Şimdi eve yeniden birşeyler almak istiyorum. Ama bu işin güncel teknolojilerine hiç hakim değilim.

Kule tipi hoparlörlerden veya soundbarlardan, 5+1 gibi bir surround tadı alabilir miyim ? Telefondan veya bilgisayardan kablosuz bağlanabileceğim bir aletten kaliteli müzik dinleyebilir miyim ?

1.000-3.000 TL aralığında birşey alabilirim, bas ve yüksek ses tutkum yok. Bluetooth ile sorunsuz bağlanabileceğim ve mümkünse bana surround hazı verebilecek ama ortalığında kabloya boğmayacak önerilerinize açığım.

 
lg'nin meridian teknolojisini kullanan soundbar modeli sl10y'yi tavsiye ederim..

eskisi gibi 5+1 kule tipi sistem kalmadı gibi artık.. bende lg sj4 var.. onunla istediğimi fazlasıyla alıyorum.. size önerdiğim modeli deneyimleyen biri olarak üstüne ses sistemi görmedim henüz.. büyük şehirdeyseniz teknoloji mağazalarında teşhirde var.. marka personelleri yardımcı olur..

sk1 idi sanırım.. bass kutusuna sahip değil.. geri kalan tüm soundbar modelleri 2 parça.. birbirleriyle kablosuz haberleşiyorlar.. 2 prize ihtiyacınız oluyor.. bluetooth destekli tv'ler direk ses sistemi olarak tanımakta.. onun dışında notebook, telefon, bluetooth adaptörüne sahip pc'lerden sıkıntısız bağlanır..
  • synche  (30.05.20 03:45:50 ~ 03:48:59) 
Soundbar +1

Bende suna benzer bi model var www.sony.com (ki 5 sene once almistim, bu modeldan daha eskidir).

"Telefondan veya bilgisayardan kablosuz bağlanabileceğim bir aletten kaliteli müzik dinleyebilir miyim?"
evet. bluetoothla baglandiginda kablodan (ki gozlemlerime gore optik kablo da dahil) cok daha iyi bir ses kalitesi aliyosun.
  • lamartin  (30.05.20 14:38:10) 
Yanıtlar için çok teşekkürler, Gerçekten benim bildiğim dünyadan çok değişmiş bu işler :) Ben 5.1 için hep 5 farklı uydu gerekir diye kazımıştım aklıma yıllar önce ama kablo kalabalığı çok gözümde büyüyordu. Başlangıç için güzel bir nokta oldu bu öneriler.

sl10y yaklaşık 4.000 TL'y maloluyor, o kadar vermeli miyim bilemedim şimdi :) 2-3K civarında fiyat / performans ürünü önerinizi olur mu ?
  • talasas  (30.05.20 15:10:03) 
ben sony kullandigim icin sony oneriyorum www.mediamarkt.com.tr Baska markalar daha iyi olabilir, hic bi fikrim yok.

Ben 5 sene once aldigimda (yurtdisinda) 150 euro filan vermistim. yani piyasadaki bilindik markalarin en ucuzlarindan biriydi. ama ses kalitesi / yuksekligi bekledigimden cok daha iyi cikti, ki zaten sen yuksek sesle dinlemiyorum diyosun.

bence media markt'a git, incele. sonra begendigini internetten siparis ver. Baktin beklentilerinin altinda cikarsa, iade et bi ust modelini veya baska bi marka al.
  • lamartin  (30.05.20 15:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.