[]

Floyd ayaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özellikle tip enkaz için: mobile.twitter.com




 
firsattan istifade marketleri yagmaliyorlar.


  • baldur2  (30.05.20 00:57:26) 
Genel olarak özgürlük güvenlik dengesinin derinlemesine sorgulanması gerektiğini; özel olarak da polis teşkilatı çalışanı olacak kişilerin son derece ciddi ve sistematik şekilde psikolojik sınavlardan geçmesi gerektiğini düşünüyorum.


  • vedatchilipeppers  (30.05.20 01:22:15) 
güzel demiş tiviti atan, zulüm varsa isyan da var. maalesef biz çok alıştık zulüm karşısında hiçbir şey yapamamaya, yapanı da tuhafsayanlar oluyor o yüzden tivitin altındakiler gibi. isyanı da devrimi de dünya tarihinde pamuk şekerlerle yapabilen yoktur gelecekte de olmayacaktır elbette. meşhur sözdeki gibi "hem ayranım dökülmesin hem de başka bi şey olmasın" olmuyor yani.


  • semaforo de medianoche  (30.05.20 01:31:21) 
Ortada bir polis şiddeti olduğu doğru ama adamın ırkçı duygularla bu şiddeti uyguladığını düşünmüyorum. Çünkü şahıs Vietnam asıllı Kellie Chauvin ile evliymiş:

www.twincities.com

Irkçı birinin böyle bir kadınla evleneceğine ihtimal vermiyorum.
  • fobfilm  (30.05.20 01:58:16) 
Usa Polisleri zaten sevilmez bu bir gerçek,Irkçılık var mı ? Kesinlikle evet fakat olaya tek taraflı yaklaşılıyor sadece siyahi olduğu için o davranışa maruz kaldığı ne malum


  • shredd  (30.05.20 03:04:15) 
Konu ile alakasız adamın dukkaninin camlarını kırıp fuck you yazmanın neresi isyan?


  • elorelia  (30.05.20 09:01:13) 
Olan olayların hepsi tek bir organizmaymış gibi değerlendirmek yanlış. bütün toplumsal olaylarda bu hata yapılıyor.

bir yerde 500.000 kişi sokağa dökülüyor. protestolar oluyor. protestolarda bir kişi öldürülüyor. sanki 500.000 kişinin kollektif cinayeti gibi bir değerlendirme yapılıyor. sanki protestonun amacı o cinayeti işlemekmiş gibi.

bu tarz toplumsal olayların ön görülemeyen dinamikleri var. iran islam devrimi bunun en güzel örneği. orada da sokağa dökülenlere ve bu olayların sonrasında olayın galipleri bambaşka kişilerdi.

rus devrimine baktığınızda bu kadar bariz olmasa da benzer bir durum var. o hikaye daha karmaşık ve uzun onu buraya sığdıramam.

bu tarz toplumsal olaylardan faydalanmak isteyen çok grup oluyor.

olay gerçekten floyd'a yapılan insan dışı muamele için başlıyor. grup yeterince büyüyünce başka birileri de fırsattan istifade etmek istiyor. misal zaten hırsızlık, kaçakçılık gibi işlerle uğraştığını düşün. bir anda etrafında polisler düşman ilan edilmiş, polis gördüğü yerde insanlar saldırıyor, polis merkezi basılıp yakılmış. o zaman bu market yağmalamak için de mükemmel bir fırsat. gidip marketi, elektronik mağazalarını falan yağmalıyorsun fırsattan istifade.

ama bu o olaylardan bağımsız bir olay aslında. sen sadece o olayların ortaya çıkardığı uygun ortamdan yararlanıyorsun.


amerika'da polislerin beyaz olmayanlara tutumu ile ilgili zaten yıllardır eleştiriler vardı. daha bir kaç sene önce eric garner da benzer bir şekilde yine polis tarafından öldürülmüştü. nefes alamıyorum çığlıkları içinde ölüp gitmişti adam. bu soruna bu tarz bir tepki verilmesi hoş. ezile ezile artık isyan noktasına gelmiş insanlar.

fakat yukarıda dediğim gibi bu ortamı fırsat bilip yağmalamalar yapmak bambaşka bir şey. bunun önüne nasıl geçilebilir onu bilemiyorum. bu olayları fırsat olarak görüp bu tarz kriminal olaylara girişen insanlar işte bu dünyayı cehenneme çeviren iğrenç yaratıklar.
  • levpontryagin  (30.05.20 09:22:31) 
@elorelia adamlar bize bunu yaparsanız bu şehri yakarız yıkarız diyor işte. bunu iyi bir şey olduğu için değil kötü bir şey olduğu için yapıyolar zaten. maalesef günümüz dünya düzeni bundan anlıyor. böyle durumlarda zarara uğrayanların uğradıkları zararın hesabını zulmedenlerden değil de isyan edenlerden sorması da büyük yanlış olur. guernica tablosu için bu tabloyu siz mi yaptınız diye soran generale hayır siz yaptınız diyen picasso gibi amerikadaki bu tablo da zulmedenlerin eseri.


  • semaforo de medianoche  (30.05.20 12:08:13) 
sonuna kadar haklı olduğunu ve bir şeyler değişene kadar da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. "ama başkasının malına zarar veriyür"cü ılık g*tlü kapital yalakaları çok istiyorlarsa gidip o zarar verilen yerleri tamir edebilirler. sokakta yürüyüp iki slogan attığınızda kimse size bir şey vermez. yüzyıllardır ezilen, hâlâ it yerine koyulan milyonlarca insandan söz ediyoruz. gerekiyorlarsa bütün ülkeyi yaksınlar. "AMA ADAMLARIN MALINA ZARAR VERİLİYÜR" kafasıyla kimse bir şey elde etmedi, edemez.

konu sadece siyahi bir adamın öldürülmesi değil. bunun için kimse böyle eylemlere girişmezdi. sistematik ayrımcılık, ırkçılık, garibanın ezilmesi vs. kontrolden çıkmış durumda artık. sadece abd'de değil bütün dünyada böyle. sistemin dışına itilen, iyi eğitim alma fırsatı olmayan, iyi eğitim alsa bile beyazdan daha düşük maaş almak zorunda kalan adamdan pankart taşıyarak yürümesini bekleyemezsin. onu da yapıyor insanlar, ne değişiyor?

otoritenin kölesi olmuş, aman tadımız kaçmasıncı tiplerin istediği şey şu: insanlar acı çekmeye, ötekileştirilmeye, sömürülmeye devam etsin ama benim gözümden uzak olsunlar. sağı solu da yıkıp benim eğlencemi bozmasınlar. gerisi hikaye, bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

ha bu "ayaklanma"dan da bir şey çıkmaz muhtemelen, çünkü sistemli ve bilinçli bir hareket söz konusu değil. sokağa çıkıp 1-2 hafta sağı solu dağıtıyorlar, sonra ulusal muhafızlar gelince evlere dağılıyorlar.
  • der meister  (30.05.20 12:59:00) 
  • baldur2  (30.05.20 15:43:02) 
@baldur2 Hayatın ne olduğu henüz bilmeyen, bu gibi şiddet gösterilerini eğlence için bir fırsat olarak gören yaşı genç ergen zihniyetler için iyi bir ders olmuş.


  • fobfilm  (30.05.20 15:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.