[]

Kuran tefsir önerisi

Arkadaşlar merhaba.sadece Kuran’ın Türkçe çevirisini Farklı kişilerden okumaya çalışıyorum; ama bazı ayetleri anlamak adına tefsirin gerekli gibi görünüyor.önerebileceğiniz, lafı kıvırmadan net şekilde , anlaşılır ifade ettiğini düşündüğünüz tefsir var mıdır? Pdf şeklinde okumayı düşünüyorum, yardım ederseniz sevinirim.




 
Ruhul Furkan .
PDF hali de yok sanırım.

  • Erva  (29.05.20 22:41:39) 
Elmalılı önerilecektir belki, ama benim tavsiyem, daha günümüzde yaşamış birilerinin tefsirini okumanız. çağdaş olan birinin yorumu daha anlaşılır olabiliyor.
mehmet okuyan diyecektim ama baştan başa tefsiri var mıdır, bilemedim. bir de, cemaat subjektifliği olmasın derseniz, sanırım en orta yol ve dil diyanetin. Diyanet daha objektif yaklaşır. özellikle takıldığın, diyanetin bakışının yetmediği, daha subjektif yorumlar okumak istediğin yerde; o ayet için özel arama yapabilirsin.

  • lovemyself  (29.05.20 22:44:24) 
  • ikikerekac  (29.05.20 23:20:33) 
Bayraktar Bayraklı'nın tefsiri var ama pdf halinde satılıyor mu bilmiyorum. Kendisine mail at derim.


  • muhayyer divan  (30.05.20 00:14:26) 
ayeti/konuyu googleda aratarak da güncel bilgi gelir


  • bir soru sorcam  (30.05.20 00:47:34) 
Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır - Hak Dini Kur'an Dili,

Ömer Nasuhi Bilmen - Kur’an-ı Kerim Tefsiri ve Türkçe Meali Alisi,

İsmail Hakkı Bursevi - Ruhu’l Beyan.
  • sylr  (30.05.20 01:52:07) 
Elmalı Hamdi Yazır
Seyyid kutup

  • seyyar satıcı  (30.05.20 09:08:43) 
Ali bulac


  • seyyar satıcı  (30.05.20 09:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.