[]

Evkur online ödemede makbuz vermedi, müş. hizmetleriyle ufak kavga yaşadım

annem gitmiş bu evkur'dan bir şey almış zamanında. (bilsem engellerdim. kredi kartı olmayınca oraya gitmiş) borcu kalmış, ben de kredi kartıyla ödedim. ödeme sonrası makbuz falan vermedi bana.

müş. hizmetlerini aradım, "böyle bir uygulamaları" yokmuş.

kadına "e şubede ödemelerde veriyorsunuz makbuz? ya yarın ödemediniz derseniz?" diyorum "konuşmalar kaydediliyor." diyor. sanki ses kaydı ödeme ispatı gibi. kaldı ki bende durması lazım ispatın. üstelik ben aradığımda ödeme kayıtlarda görünmüyordu.

bir de kadın "banka kayıtları var." diyor ama kredi kartı ekstresinde borçlunun ismi falan yazmıyor. borçlu annem. ödemeyi yapan ben. ayrıca evkur banka adına konuşamaz diye düşünüyorum.

firmaların gariban çağrı merkezi çalışanlarının arkasına saklandığını biliyorsunuz. uzatmadım.

yasal olarak makbuz vermeleri gerekmiyor mu? nasıl alabilirim makbuzumu?

ben 40 yıllık memur amcalar gibiyim bu konularda. online makbuzumu alır arşivlerim hacı. daha önce dilim yandı.

edit: başlık sığmamış "...yaşadım"

 
Ben başka bir işte çalışıyorum ama günde en az 10 kere tahsilat yaparız. Kredi kartına şimdiye kadar hiç makbuz vermedim. Gerek de yok zaten. Elden aldığımız her şey için (para, çek, senet) makbuz veririz çünkü o bir kanıttır. Ama kredi kartı ödemesi banka üzerinden olduğu için ve banka kayıtlarında uzuuun yıllar sağlanacağı için o kanıt her zaman var olacaktır. Yani havale veya kredi kartı ödemesine gerek yok evet.


  • etna  (29.05.20 19:42:53) 
Hata sende, ne için gönderdiğini detaya yazmalıydın. Yazdıysan problem yok, makbuz hükmünde zaten banka kaydın. Çok endişeliysen bankadan al makbuzu


  • her giriste sifresini unutan adam  (30.05.20 02:13:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.