[]

Sizinle senelerdir entegre olmuş alışkanlığınızı nasıl bırakırsınız?

Sanırım bi 10 senedir falan artık kişiliğimle bütünleşmiş alışkanlığımı bana çok fazla zarar verdiğini düşündüğüm için bırakmak istiyorum.

Profesyonel yardım falan demeyin çünkü sanırım 12 ayrı psikiyatr ve 3 farklı da terapist denedim. Seansların hiçbirini kaçırmadım, verilen ilaçları kullandım ve kafama göre bırakmadım, tavsiyelerini elimden geldiğince uygulamaya çalıştım ama fayda göremedim.

Bu kendine yardım tipi kitaplardan da okudum ama onlar da fayda etmedi.

Sanırım alışkanlıktan vazgeçinceki sorunlarla yüzleşme dönemini kaldırabilecek psikolojide değilim ve bu sebeple bırakmak istesem de korktuğum için erteliyorum.

Yukarıda denediklerimden farklı bir görüşü olan/deneyimini paylaşmak isteyen varsa görüşlere açığım.

 
Onu kendinden dezentegre ederek.

Entegre olarak tarif ediyorsan senle bütünleşmiş olarak algıladığını anlıyorum bundan.

Dur bunu yapmayacağım diye eyleme girişmeden önce bir süre, o şeyi her nerede ve nasıl yapıyorsan, onsuz hayal etmeye çalış. Mesela otururken yaptığın bir şeyse onu yapmadan oturduğunu, banyo yaparken yaptığın bir şeyse onsuz banyo yaptığını. Hem o eylemi yaparken, hem de onun dışındaki zamanlarda aklına geldikçe onsuz halini gözünde canlandırmaya çalış.

Kendinden daha emin hale geldiğini hissetmeye başladığında da eyleme geç.
  • encokbenisevinnolur  (29.05.20 09:57:28) 
Üzerinde düşünmeden, birdenbire kesmek gerekiyor sanırım. Aklına geldikçe konuyu değiştirmek.


  • pati  (29.05.20 10:04:33) 
çevreyi değiştirmek
insanları hayatından çıkarmak

bu alışkanlıklara yol açan etkenleri hayattan çıkarıp sadeleşmek lazım

irade lazım ::/
  • picassoishere  (29.05.20 12:40:51) 
+1 picassoishere,

kahve ile sigara içiyorsan, kahveyi görünce aklına sigara, sigarayı görünce aklına kahve gelir. ikisinden birini bırakmak istiyorsan diğerini de bırakmalısın.

veya akşamları çerez+çay+dizi keyfi yapıyorsan ve bunlardan birini kesmek istiyorsan diğer ikisini de bırakmalısın yoksa birini yapınca aklına diğer ikisi gelir.

hep arkadaşlarla içiyorsan, içince aklına arkadaşların gelir, arkadaşlarlayken aklına içmek gelir. gibi
  • yemrem  (29.05.20 13:18:53) 
@picassoishere keşke o kadar kolay olsaydı. şu an maalesef bu koşullarda bu insanlarla yaşamak zorundayım :)


  • warmy  (29.05.20 14:12:42) 
Zamana yaymadan kısa aralıklarla bıkana kadar yapmayı deneyin alışkanlığınızı


  • coca cola  (29.05.20 14:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.