[]

Türkiye'de Yabancı Uyruklu Biriyle Evlilik

İnternette araştırma yapıp hangi belgeler istendiğine ve sürece dair birkaç resmi bilgi bulabildim ama Türkiye'nin sikko bürokratik yapısına, o yarım yamalak resmi websitelerine zerre güvenmediğim için, son anda "aa sizin şu belgeniz eksikmiş." diye dumura uğrayacağımızdan neredeyse eminim.

Yakın zamanda kendisi, eşi, dostu yabancı bir kadınla Türkiye'de evlilik yapmış birileri varsa ne güzel olur. Var mı öyle birileri acaba?


 
2017'de yaptim.
Çok net hatırlamıyorum ama en güzeli bagli olduğunuz ilçenin evlenme müdürlüğüne gidip sormaniz, biz oyle bilgi almıştık.
En uzun süren olay evlenme ehliyeti çünkü konsolosluktan alacaksiniz ve onun da kendi prosedürü var.
Onun dışında doğum belgesi ve kan tahlilleri falan var. Çok da belge yok aslinda, yurtdisindan gelmesi gereken iki belge; evlenme ehliyeti ve doğum belgesi, apostil halde.
  • logisticsmanager  (28.05.20 15:51:25) 
Yengenin memleketine göre değişir. Biz konsolosluktan evlenme ehliyeti aldık. 6 hafta sürdü. Ülkeye göre değişiyor. İlçe nikah dairesi nişanlım biraz Türkçe bildiği için çevirmen istemedi. Evlenme ehliyeti hem Fransızca hem Türkçe suretli olduğu için onun da çevirisini istemedi. Kan tahlili istedi ama nikahlanamadan sınırlar kapandı puhaha. Açılmasını bekliyoruz şimdi. Bu arada bizden doğum belgesi de istemedi çünkü evlenme ehliyetinde onun bilgileri de vardı ama biz apostilli doğum belgemizi hazırda tutmuştuk. Kimlik veya pasaport fotokopisi söylemiyorum bile zaten. Bence bu iş nikahın kıyılacağı ilçeye göre değişiyor. Karşıyaka evlenme dairesinin sitesinde birkaç farklı nane vardı mesela. Siz nikahın kıyılacağı ilçe nik. d. arayıp bilgi alın.


  • le jeune turc  (28.05.20 17:37:52) 
merhaba, youtube da "enes ve ika" kanalindaki arkadaslarin bu surecleri detayli anlattiklari bir videosu vardi.


  • The_Lollok  (28.05.20 19:11:36) 
  • The_Lollok  (28.05.20 19:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.