[]

Apartman Dükkanında Kuş Üretimi Yasal mı?

Apartmanın önündeki dükkanda kuş üretimine (sanırım muhabbet kuşu) başlamış birisi, camlar örtülü ama kapı açıkken içeriyi görebildim, bir duvarı komple kuş kafesi doluydu.

İşin kötüsü bu dükkan duvarının bitişiğinde benim yatağım var ve sesleri ciddi derecede odaya geliyor. Gece zaten geç yattığımdan o saatlerde ötmüyorlar ancak sabah erken saatlerde uyku kaçırıyorlar. Ev duvarı gibi değil daha ince yapmışlar duvarı muhtemelen, böyle uykudan uyandıracak kadar fazla ses gelebilmesi normal değil çünkü.

Adamla konuşup "en azından duvara ses yalıtımı yapın" demeyi düşünüyorum ancak şikayet ederek çözüme ulaşmak istemesem de muhabbet o yöne giderse haklarımı bileyim istiyorum.

Bu konuyu araştırdım ancak genelde evde beslemekle alakalı durumlar paylaşılmış. Bu durumlara zabıta bakıyormuş anladığım kadarıyla, doğru mudur?
Konu hakkında bilgisi olup paylaşabilen olursa çok mutlu olacağım, teşekkürler :)

 
Hayvan satmak için yeterli izinler ve belgeler çok çetrefilli, hele ki üretmek. Eminim ki yasal bir yer değildir orası, laftan anlamazsa şikayet etmek istemediğini ama yaptığının farkında olduğunu söyle.


  • John Bloor  (28.05.20 15:32:53) 
ben olsam direkt şikayet ederim çünkü gidip uyarırsan ve dikkat etmezse sonra şikayet ettiğinde senin yaptığını anlar ve başına bela alabilirsin nasıl biri olduğunu bilmiyoruz sonuçta.


  • matilda  (28.05.20 15:39:57) 
bence de direkt şikayet.


  • anarsika  (28.05.20 16:38:48) 
yasal degildir


  • turbo sadık  (28.05.20 16:41:54) 
Cevaplarınız için teşekkürler :)
Peki bu durumda zabıtaya şikayet etsem yine benim olduğumu anlayacak, zira dükkanın duvarının komşu olduğu başka 1 daire daha var ama onların da salona denk geliyor, ilk aklına ben gelirim muhtemelen.
Şikayetlerde incelemeye giden ekipler şikayet edenin bilgilerini bilmiyordur değil mi?
  • helelöy  (28.05.20 16:49:15) 
Zabıta değil de tarım il müdürlüğü vs bu hayvan işlerine kim baıyosa ona şikayet etmelisiniz sanırım.


  • John Bloor  (28.05.20 17:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.