[]

mac os mountain lion

macbook sadece mountain lion yüklü iken hiç kasmamıştı. ancak onda da tarayıcı bile yükleyemedim. youtube'u açtığım zaman bile güncelleme bu sürümü kabul etmiyordu. hala kullanna var mı mountain lion? onu tekrar yüklesem günlük işler için kullanabilir miyim? özel olarak kullandığım programların eski sürümleri var elimde zaten onlar da işime yarıyor. garip bir şekilde sırf safariyi yüklemek için el capitan'a geçtim.




 
eldeki alet nedir? mountain lion dediğin 2014 yılının işletim sistemi. windows 7 gibi düşün.

yaz buraya çözüm bulalım.
  • alperz  (28.05.20 10:38:59) 
2012 mid macbook pro. donanımsal bir sorun sanırım. su dökülmüştü. kasıyor biraz. servise götüremiyorum sürekli kullanmam gerek.

kasma durumu ilginç. yeni açınca ya da uykudan uyanınca 1-2 dakika kasmıyor sonra kasmaya başlıyor. el capitan yüklü. ama mountain lion yüklü iken hiç kasmıyordu. onu kullanabilirim ama safari için bile yükseltmem gerekiyor. bu tarz günlük programların eski versiyonlarıın kullansam olur mu?
  • black mamba  (28.05.20 10:50:12) 
öncelikle safari'den vazgeçmen lazım. maalesef... bende de öyle eski bir macbook pro vardı. ssd, 16gb ram falan yapmıştım. mavericks + firefox kullanıyordum en son. tavsiye ederim. ama ssd şart ve sıfırdan kurulum yapman önemli. bir de bu cihaz artık nazlı kategorisinde olduğundan yeni almış olduğun zamanlarda yaptığın gibi kırbacı vurup durma. windows kullanır gibi kullanmak gerek.


  • alperz  (28.05.20 10:59:05) 
yok başka bir sorun var sanırım. su döküldükten sonra oldu çünkü. onun öncesinde photoshop'u falan baya kullanıyordum ve zorlayacak renderlar alıyordum sıkıntı olmuyordu. ne kadar eski de olsa tarayıcıdan dolayı kasması garip bence. bir de diğer tarayıcılarda da böyle. hatta hiç bir program açmasam da böyle. ama garip bir şekilde en düşük işletim sistemi yüklü olunca kasmıyor hiç. ama onda da günlük programları güncellemeden kullanabilir miyim bilmiyorum.


  • black mamba  (28.05.20 11:07:55) 
kullanırsın. kullanılıyor. sıkıntı yok. hatta eski safari kullanırım dersen eski adblock'ları falan da kullanabiliyorsun. yenisinde o yok appstore'dan indiriyoruz o da çok iyi değil. olduğu kadar...

elin tornavida tutuyorsa arka kapağını açıp bi fanını sök. biraz el becerisi ister. videolar var. fanı sorunlu olabilir. sanki öyle gibi geldi.
  • alperz  (28.05.20 11:34:31) 
Ben kulllaniyorum. Hatta garip bi sekilde firefox, chrome fanlari ucurdugu icin sadece safari kullanabiliyorum. Evdki ikinci bilgisayar oldugu icin photoshop, illustrator gibi uygulamalari ve autocad ile sketchup kullaniyorum sadece, onlari da hic guncellemedigim icin sorun cikmiyor. Bir de bir ara cok yavsslamisti, hafizayi iyice temizledim, gereksiz herseyi sikdim, bayagi fark ettirdi.


  • lallala  (29.05.20 00:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.