[]

Triger değişimi?

Yetkili serviste mi yapılmalı?
2013 model 90bin benzinli araç için ilk kez yaptırmam gerekiyor
Ford
Anadolu yakası usta var mı bildiğiniz ?
Bakımı da geldi

 
Bostanci Sanayi'de Doganlar Oto'ya yaptirdim 2-3 ay oluyor. Tertemiz yapti isini. Benimki Opel gerci ama Ford bakiyor muydu bi sorabilirsin.


  • msb  (27.05.20 23:28:40) 
Bu arada iscilik icin 350 ya da 400 odemistim sanirim.


  • msb  (27.05.20 23:29:34) 
arabanın modeline göre işçilik fiyatı değişir.

yani ustanın kolay bi şekilde değiştirebileceği pozisyon varsa kaput altında az para ister, bazı sıkıntılı arabalar vardır el girmez kol girmez motor indirmesi gerekir, onun için belki şanzımanı ayırması gerekir o zaman işler değişir. şanzımanı ayırırsa şanzıman yağını salması gerekir, aynı yağı mı koyar, yeni mi koyar, kaç litre yağ alır, kaç paradır, bir sürü detay var yani.

triger setleri genelde 2 3 kalite olur, adi yan sanayi, kaliteli yan sanayi bir de orjinal olarak.

bunları araştır, triger seti kaç para? başka ekstradan keçe falan değiştirilecek mi? , keçe heryerde bulunan bir keçe mi? bir sürü detayı var yani.

her ustanın her arabayı yapmamasının bir sebebi de motorun kilitleme ekipmanları var onlara sahip olmaması.(triger için konuşuyorum)

mesela megane3'ün motor kilitleme ekipmanları olmadan triger değiştirmeye çalışsan, senteyi kaçırırsın, bu sefer farketmezsen ya vuruntu yapar, atıyorum ya sibopları yamultur. hadi farkettin diyelim senteye getirmeye uğraşırsın.

ikinci etmen de sıkıntı olayı, bu yukarıda verdiğim örnekteki bazı arabaları(marka model bilgisine sahip değilim ama pejo 106, 107 gibi mesela) kimse ellemek istemez.
  • hem şişko hem deli  (27.05.20 23:34:09 ~ 23:51:36) 
Altayçeşme mahallesi yakınsa çok beğendiğim bir usta var


  • kisa  (27.05.20 23:35:30) 
barış çer beykozlu (Ataşehir)


  • creedwar  (28.05.20 00:44:16) 
Triger kayışı genelde motorun yan ya da ön kısmında bulunur. Volkswagenlerde yanda oluyor. Değiştirirken bazı parçaların sökülmesi gerekiyor diye biliyorum. Aynı araçlarla daha çok çalışmış ustaları tercih etmen iyi olur. Bu nedenle Google yorumlarına da bakarak, herhangi bir Ford özel servisinde yaptırmanı tavsiye ederim.


  • ex animo  (28.05.20 02:02:37) 
yetişmiş ustalar zaten çoğunlukla maaşlı şekilde yetkili servislerde çalışmıyorlar. işi öğrenip her şeyini yapacak konuma gelen usta gider kendi özel servisini açar. bu sebeple yetkili serviste genelde nispeten kalfa sayılabilecek personeller kalıyor.

aracının garantilik bir durumu olmadığından özel servise götür. araba özelinde de ford üzerine uzmanlaşmış bir servis olsa tabi ki daha iyi olur.
  • syozkn  (28.05.20 04:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.