[]

Wireless sürücüsü görünmüyor

Aygıt yöneticisinde wireless sürücüsü görünmüyor. bilgisayarda wifi ayarları da görünmüyor. sağ alttaki internet simgesine tıkladığımda herhangi bir wifi adı gelmiyor. wireless sürücüsünü flash bellekten kurmaya çalıştığımda işlem sonunda "aygıt bulunamadı" diyor.

internetteki birçok yolu denedim ama çözüm bulamadım. geriye tek şüphelendiğim wireless donanımında bir sorun olduğu.

sizce de sürücü görünmüyorsa donanımsal bir sorun mu vardır? kendim çözebilir miyim bu sorunu? format atınca da sorun düzelmedi.

(windows 10)

sonuç: harici wifi adaptörü aldım.

 
formatı dahi denediysen sorun direkt donanımsaldır.
Laptopu son zamanlarda sert bir şekilde düşürdüysen ya da savrulmuşsa alt kapağını açıp wireless kartı söküp tekrar takmayı deneyebilirsin. Yuvası ile bağlantısı kopuş olabilir.
Ancak hiç haraket bile etmeyen bir bilgisayarda bu olduysa modeline uygun wireless kart ya da harici usb wifi adaptörü bakman daha mantıklı.
  • foolrules  (27.05.20 12:28:09) 
Driver programi indir. Orada wireless surucusu unplugged gorunuyorsa gecmis olsun. Usb adaptor alip kullanirsiniz.


  • sanguine mcqaer  (27.05.20 12:37:52) 
usb'den boot edebiliyorsan ubuntu desktop u live olarak boot edebilir misin?

yanlışlıkla kurma tabi.

ubuntu desktop live olanı çoğu wifi vs sürücüsünü de otomatik tanıyor. eğer orada da göremiyorsan bir dongle alabilirsin. 5 ghz destekli al da aldığına değsin tabi.
  • ozdek  (27.05.20 13:22:20) 
Aygit yoneticisinde donanim gorunmuyorsa driverla, formatla ugrasmaya gerek yok diye dusunuyorum. Ya baglantisinda sorun vardir ya da wifi adaptoru sizlere omur.


  • Kirmizibavul  (27.05.20 14:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.