[]

bankanın daha çok paraya daha az faiz vermesi

bir bankada gördüm
0-250 bin tl %8
250-1 milyon tl %7
1 milyon üstüne % 6

filan diye gidiyor. benim bildiğim daha çok paraya daha fazla faiz verilir. bunun arkasındaki mantık nedir? bankalar para istemiyor mu?

 
bu istisnai bir durum ama bankalar mevduatı tabana yaymak ister. gelir dağılımının adil olması gibi düşün. böylece likidite yoğunlaşma riskini azaltır. tek bir kişi para çekmeye geldiğinde zorlanmamak için.
ama türk bankacılık sisteminde normalde bunlar biraz ütopik. mevduata hayvan gibi ihtiyaç duyarlar.
son zamanlarda aktif rasyosu gibi bir şey çıkardılar. kredi vermek zorundalar ya da mevduatı azaltmak, kredi vermemek batırmamak için mevduatı azaltmak küçülmek mantıklı gelmiş olabilir. bari mevduat azalacak büyükler gitsin istemişlerdir.
tahminen bu yabancı bir mevduat bankası.
  • yeahbutso  (27.05.20 12:02:28) 
Onlar liste fiyatı, 1 milyon üstü parası olan insan şube ile çalışır, her ay teklif genelde.


  • atom karincanin torunu  (27.05.20 12:05:29) 
yanlış bilgi. 100 bin üzerine paran varsa her banka daha yüksek faizi vermek konusunda seninle pazarlığa açıktır.


  • kanlakarisikyagmur  (27.05.20 12:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.