[]

KPSS kolay bir sınav değil mi?

Kolaylık göreceli tabii ki ama çıkmış sorulara göz gezdirdim, gözlemlediğim kadarıyla üniversite sınavıyla kıyaslanacak düzeyde bir sınav ve bu sınava insanlar lisans eğitimini bitirdikten sonra giriyor. Yanlış bilmiyorsam herkes kendi okuduğu alanın sorularını çözüyor bir de. Mesela bir öğretmenin dört sene eğitim görüp kendi alanıyla alakalı bana göre pek de zor sayılmayacak soruları çözememesi abes değil mi?

Teşekkürler.


 
Tüm sorular aynı zorlukta değil. Belirleyici sorular var. Bunları çözebilenler iyi sıralarda dereceye girebiliyor.


  • himmet dayi  (27.05.20 09:18:16) 
Benim girdiğim sene alan sınavı sonrasında 5soruyu yanlış yanıtlayan dershane hocası vardı.
Bilmekten öte bu çelişkili soruları yapmak gerekiyor.

  • coca cola  (27.05.20 09:23:31) 
Kolay olmasına kolay evet, ancak bana kalırsa bu sınavın en önemli sorunu zaman yönetimi.
herkes temel kısma girdikten sonra alanına göre ikinci hatta dil gibi üçüncü sınava giriyor.

  • foolrules  (27.05.20 09:35:06) 
değil. oldukça zor, ezbere dayalı sorular. biliyorsan yapıyorsun bilmiyorsan yapamıyorsun bu kadar. öyle yorumlanacak sorular yok pek. tarihte atıyorum "x padişahın kaç çocuğu vardı?" tarzında sorular var. sadece deli gibi ezberleyen yapabilir yani.
kpss'den 90+ puanlar alıp memur olanlara hayret ediyorum. bu kadar iyiysen zaten çok iyi üni bölümleri kazanabilirsin ne işin var ki memuriyetle?

  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.05.20 09:38:18) 
Yazar yazmaz +1

İnsan bildiğini yapıyor ama bilmesi mümkün olmayan ezber soruları yapamiyor. Belirleyici sorular da onlar. Son senelerde iyice abarttilar bu durumu.
  • elorelia  (27.05.20 10:37:22) 
Zeka ölçen bir sınav değil. Çalışan yapıyor. Çalışmayan yapamıyor. ALES gibi değil yani. Zekasına güvenen genelde gg.

Ve mühendis adam ne bileyim avukat adam bir yaştan sonra coğrafya çalışıyor. Odaklanmak kolay değil.
  • westblack  (27.05.20 11:22:57) 
70 hadi 80 puan almak için zor değil. ama daha üstü puan almak istiyorsan gerçekten zor. diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi saçma sapan ezber soruları var.


  • belkider  (27.05.20 13:47:17) 
Hem kolay hem zor. Bana göre kpss yıllarca çalışıp atanılmayacak derecede zor bir sınav değil. Ama çalışmadan da tek seferde yüksek puan alınabilecek kolay bir sınav da değil. İddia ediyorum ales kpss’den çok çok daha kolay bir sınav. Çünkü içinde ezbere dair hiçbir şey yok. Paragrafı okuyorsun, işaretliyorsun. Matematikte de mat1 soruyorlar, hepsi kek. Çalışmadan girdiğim ales’ten sözelde 89 sayısalda 87 almıştım. Siz düşünün.

90 üstü alıp da memur olanlara yapılan eleştiriyi de saçma buluyorum. Herkes az maaştan, çok çalışmaktan, patron sömürüsünden şikayetçiyken -öğretmenlik için konuşuyorum- memur adamın böyle sorunları olmuyor. Özel sektörde çok az insan ciddi paralar kazanabiliyor ama bir o kadar da tükeniyor. Öğretmen ise 14.30’da mesaisini bitirip, çoğunluğun aldığı maaşın 2-3 katını alıyor. Bu yüzden puanlar 90’a dayanmış durumda. Batı’da istediği yere atanmış, yeni mezun bir öğretmen olarak işimi aşkla yapıyorum. Çünkü hem para kazanıyorum hem de 14.30’dan sonra tüm günüm bana kalıyor. Ne istersem onu yapıyorum.
  • ruhen hastayim ben  (27.05.20 14:40:41 ~ 14:46:14) 
öyle bakmayla olacak iş değil dostum. al çıkmış bir yılın sorularını süreyi de sınav süresi olarak ayarla otur başına bak bakalım kaç net çıkıyor puan hesaplama sitesinden de puanı hesapla. lisans mühendislik iibflilerin de 90+ puanlarla bile açıkta kalabildiğini garanti olması açısından min 95 almaları gerektiğini düşün. 95 üzeri alabildiysen helal olsun


  • papuayenigine02561  (27.05.20 20:45:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.