[]

24” ve 27” monitör kararsızlığı

Bir kaç aya sistem toplamayı düşünüyorum da profesyonel oyuncu falan değilim normal oyun için sistemi toplayacağım. Akşam işten geldikten sonra keyif versin 3 4 saat sorunsuz oynatsın diye. Şimdi 10 bin tl bütçe de var da monitör işinde kararsızım.

27” monitör alınırsa 2k çözünürlüğe de çıkmak lazım dolayısıyla ekran kartınıda en az 2070 rtx almak lazım o da 5 bin tl civarında. 27 kullanan var mı? Ekrana alışabildiniz mi çok büyük geliyor mu?

24” alsam ama sanki devir 2k ya doğru gidiyor gibi yeni çıkan ekran kartı seriler de 2k ya adapte edilmiş şekilde geliyor sorunsuz oynatıyor oyunları.

Bilemedim 24” için toplarsam 10 binden aşağı bir bütçe ile toplanıyor ancak 27” 2k lık bir sistemi toplarsam 10 bini çok rahat geçecek. Tabi alıp 6 7 sene üst düzey bir şekilde de kullanılacak.

Sizin düşünceleriniz nedir?

 
hocam bütçe meselesi. dediğiniz gibi 10bini geçecek. o para sizin için sıkıntı değilse alın gitsin.

27de mesele büyüklük değil (arkadaşım 43 inch aldı xD), önceki duyurunda da cevap gelmişti, büyük olduğu için 1080p de piksellerin belirginleşmeye başlaması. ha gözün alışırsa o da mesele değil. göz alıştıktan sonra rahatsızlık vermez yan yana gelince fark çok daha belirgin oluyor.

"yeni çıkan ekran kartı seriler de 2k ya adapte edilmiş şekilde geliyor sorunsuz oynatıyor oyunları."

=adaptasyon ile ilgili bir sıkıntı yok zaten. 2070 almazsan 2060 alacaksın tahminimce. 2060 ile şuanki oyunların bir çoğunu 2k da 60fps oynarsın. ama diğer sene çıkanları 2kda oynamamaya başlarsın.

bir kaç aya toplayacaksan, bekle monitörleri gözünle gör.

ben 34 inch ultra-wide (1080p) ekran kullanıyorum (laptop bağladım), oran 21:9. piksel miktarı 27inch ile aynı. bana gayet güzel geliyor. ama dönüp laptopa bakınca laptop ekranında daha güzel gözüküyor :)

redditte de onlarca başlık var okumanızı tavsiye ederim.

www.reddit.com

www.reddit.com

www.reddit.com

www.reddit.com

www.reddit.com
  • fezagezgini  (27.05.20 02:12:50 ~ 02:17:26) 
Masa derinliğin 1 metreden azsa 27 inc'le sıkıntı yaşayabilirsin. Bu derinlikteki bir masa da odanın yarısını kaplıyor. 27 inc dediğin eski klasik tv boyutuna yakın bir boyut.

27 yerine çoklu monitor de düşünebilirsin. Bence çok pahalı olmayan bir 24 inc al. Baktın yetmiyor çift monitor kullan.
  • insomniac  (27.05.20 02:18:33 ~ 03:57:06) 
4k olmayacaksa 24" tavsiye ederim


  • ex animo  (27.05.20 13:56:55) 
27 için gerçekten de 1080p yetersiz kalıyor. Eğer bütçeniz üstü çözünürlükleri destekleyecek donanımlara yetiyorsa alın tabii.


  • roket adam  (27.05.20 16:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.