[]

1500 TL bütçeyle klasik gitar?

Merhaba. Aylardır aklımda olan birkaç model var fakat gözümden kaçmış seçenekler olabilir diye size sormak istedim.

1500 TL bütçeyle sıfır klasik gitar alacağım. Küçük bir yerde yaşadığım için ikinci el piyasasından bulup deneyerek alma şansım yok.

Bütçemin çok az üstüne çıkabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.

 
www.do-re.com.tr

www.do-re.com.tr

cordoba alcan diyordun bak böyle de bir modeli varmış.

tabi ben olsam yamaha alırdım c30lar bile gayet güzel gitarlar c80 daha da iyi
  • hem şişko hem deli  (27.05.20 00:28:11 ~ 00:32:57) 
Son bir saattir bu iki model arasında gidip geliyorum :)
Sanki cordoba'nın tonu bir tık daha parlak gibi, daha yakın hissediyorum.

Bir de Cordoba C1-CE var ama çok az tanıtım videosu var. Avantajı elektro klasik olması, belki sahnede veya kayıtta işime yarar. Onun da ağacı c3'ten farklı ama yine de bilemedim, kafam çok karışık. Keşke hepsini bir yerde deneyebilseydim.
  • hadi ya la  (27.05.20 00:44:22) 
klasik gitarı sevmiyorum ben, elimden çok özel klasik gitarlar geçti bu güne kadar, silent kasasından, çok pahalı modellere, en son 3 4 sene evvel bir arkadaşım el yapım bir gitar hediye etmişti 2000 dolar civarı, çok güzel bi gitardı, sevmediğim için arkadaşıma hediye ettim.

klasik gitarı ya ilter kurcala gibi nylon gitar ama böyle deli gibi çalacaksın.
www.youtube.com

ya da klasik gitar olarak klasik parçalarla, o zaman keyifli oluyor. tabi bunları yapabilmek için de saatlerce çalışmak gerekiyor

www.youtube.com

iki ritim atıp şarkı söyleyeceksen hiç uğraşma akustik al.

bu gitarların tonunu videolardan öğrenemezsin, kimse doğru düzgün çalamamış çünkü ben de baktım.

klasik gitardan ton almak zordur, 1 telden 10 tane farklı ton çıkartıyor bu işin virtüözleri ama dinlediğim videolarda bu 10 tonun hiç birisi yoktu.

www.youtube.com
  • hem şişko hem deli  (27.05.20 00:45:05 ~ 00:53:13) 
Doğru diyorsunuz, ama son birkaç yıldır kendi kendime diyorum hep klasik gitarların tonunu ne kadar çok sevdiğimi. İki akustik gitarım var, diğer klasik gitarım başka şehirde kaldı. Yasak olduğu için de gidip alamıyorum. Yakında yollar açılacak gerçi ama elimdeki birkaç elektro gitarı satıp bütçe oluşturdum bunun için, bir tık daha iyisini alayım diyordum. Artık içime sinen bir modeli sipariş verir geçerim :)


  • hadi ya la  (27.05.20 00:54:08) 
dore gitar bölümünde arkadaşım çalışıyor. çok gider gelirim yanına gittikçe de sürekli gitar denerim. kesinlikle Cordoba diyorum. C1 ve F7 paco modeli iki Cordoba gitarım var. Diğer alternatifin ise Yamaha değil Ortega olabilir.


  • dorian greyfurt  (27.05.20 01:03:45) 
@dorian greyfurt, hocam C1 modelinden memnunsanız C1-CE modelini alayım hemen. Stüdyoda ve sahnede kullanma imkanım da olur hem. Ne dersiniz?

Cordoba'nın C serisinde köprü kısmının attığını duydum, amazon yorumlarında çok kişi parçalanmış gitarlarının fotoğrafını koymuş, korktum açıkçası. Hem C5, hem C3 modellerinde gördüm sorunu. Ama bir youtube yorumunda okudum ki iki üç yıl önce şirket bu durumu hallettiğini söylemiş ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bu yorumu yazarken de üç haftalık bir yorum gördüm, benimki de koptu diyor. Bilemedim.
  • hadi ya la  (27.05.20 01:13:54) 
@hadi ya la C1 Cordoba'nın giriş seviyesi gitarı. Açıkçası outlet satışında ucuza buldum diye almıştım ama muadili yamaha c40 tan çok iyi mesela.
C3 ün çıplak sesi C1-CE den daha doyurucudur. Ağırlıklı olarak klasik eser çalacaksan c3 derim ama sahne ya da stüdyo ise C1-CE daha mantıklı.
Bir de www.do-re.com.tr ince kasalı dikkat ettiysen. o yüzden c3 ün çıplak sesi doyurucudur demek istedim.
  • dorian greyfurt  (27.05.20 01:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.