[]

koldan tutup askere götürme

dönemi bitti mi? malum klasik bir sahne vardır, inzibat asker kaçağının evine gelip don paça askere götürür. bu mizansenin günümüzde gerçekliği var mı? bu soruyu sormamın sebebi, tecili bitmiş, gbt'de asker kaçağı görünen bir insana askerlikle ilgili planını sorduğumda plan yapmadığını, zaten artık zorla askere götürme diye bir şeyin olmadığını, gidip gitmemenin kendisine bağlı olduğunu, en fazla gbt'de kaçak görününce ceza kesildiğini söylemiş olması (ceza da cüzi bir miktarmış). istemeyen askere gitmeyebiliyorsa gidip teslim olanlar ya da bedelli parası verenler enayi mi? bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

not: pandemiden bağımsız sordum. pandemi yokmuş gibi cevap verirseniz iyi olur.


 
Doğru demiş bitti artık o devir. Ancak cüzi miktar ceza kısmı doğru değil. Her gitmediği sene için katlanıyor o ceza.


  • goodman  (26.05.20 22:14:53) 
çok oldu kalkalı. kaçak duruma düşünce para cezası işliyor. gbt'ye falan yakalanınca da bi evrak imzalatıp gönderiyorlar. bedelli çıkması haricinde eninde sonunda gidiyorsun zaten askere kaçarın yok. artık bedelli de sürekli hale geldi. hem para öder hem de yine askere gider o vatandaş. yoksa askerliği yapmadığı için işe giremez, çalışıyorsa iş yerinden çıkışı veriliyor belli bir süre sonra zorunlu olarak vs.


  • nrmnm  (26.05.20 22:16:23 ~ 22:20:18) 
yukarıdakiler +1

cezası vs var. bildiğim kadarı ile otelde kalınca da gelip evrak imzalatıyorlar. bir kere daha yakalanırsan ceza yiyorsun.
  • fezagezgini  (26.05.20 22:23:57) 
Kayın biraderim evli 2 çocuklu 10 yıl boyunca asker kaçağı olarak yaşadı geçen bedelli askerlikten faydalanıp gidip 21 gün yapıp geldi :) Evet yukarıda da bahsedildiği gibi kolundan tutup götürme olayı eskidenmiş.


  • solo  (26.05.20 22:59:07) 
Yazılan herşey doğru ama bir anı ile desteklemeye geldim : Askerdeyken ailem ziyarete geldi, ziyaretçi parkında oturuyorduk. Yan masada oturan başka bir ziyaretçiyi bir anda nizamiyedeki askerler aldı götürdü. Adam meğer asker kaçağıymış, arkadaşını ziyarete gelmiş. Tutanak tutup gönderdiler. Tekrar geldi oturdu arkadaşının yanına.


  • tss  (26.05.20 23:25:29) 
Garantisi yok o işin, çok rahat edilmiyor ama. Tabi eskisi kadar sıkı değil bundan 10 15 sene evvel polis dayanırdı kapınıza sürekli hiç rahat yüzü göremezdiniz. Şimdi gbt'de dahi beş tane on tane x gün içinde yoklamaya gideceğim kağıdı imzalayan var.

Şehirlerarası yollarda özellikle jandarmaların baktığı yerler sıkıntıydı hep. Hiç olmayacak piyangolar çıkabiliyor şehir içerisinde de.

Ceza katlayarak gidiyor pek cüzi bir şey değil ve normal yolla askere gidip terhis olduktan sonra kapınıza geliyor şu miktarda para cezanız var diye, yapılandırıp güzel güzel ödeniyor. Bedelli yapınca para cezası da siliniyordu sabit olmayan sistemde şu anki sabit sistem hakkında bilgim yok.
  • hedep  (27.05.20 05:06:59 ~ 20:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.