[]

Eldiven sorusunun devamı - siperlik takıyor musunuz?

Artık ufak ufak disarlarda işlerim var, şu zamana kadar evdeydim. Siperlik kullanmayı düşünüyorum, özellikle alışverişe, bankaya gidecegim zamanlarda ama bizim evdekiler siperliği çok mesafeli. Komik buluyorlarmis, maske yeter diyorlar.
Siz kullanıyor musunuz ve sizce koruyuculuğu nedir?



 
Ben de komik buluyorum ama bayadir da aklimda, gozume carpsa bi yerde alirim :)

Koruyuculugunu bilmiyorum ama guvenli bi seye benziyor. Bi de tum migros elemanlarinda siperlik var mesela. Belli bi talimat izleniyor oralarda sonucta. Var bi artisi demek.

Al tak bence
  • Kittie  (26.05.20 20:46:57) 
işyeri hekimi vk ile anlattı. ki kendisi büyük bir hastanede sürekli covid hastalarıyla ilgilendi. Maske yeterli der. Eldivene karşı çıkıyor. Sebebi, yıkayarak el temizliğinin yerini alamayacağı. Eldiven, elin temiz kabul edilmesi gibi bir beklenti doğuruyormuş. Dolayısı ile temizlenmeyen eldiven, virüs taşıyıcı materyale dönüşüyormuş. Ellerinizi sürekli yıkayın dedi. İş yerine geldiğinde, dönerken, gün içinde, sürekli el yıkanacak. Ben yanıma kaliteli bir sabun götürdüm. Tuvalet sabunuyla eller egzama olacak yoksa.


  • cliquot  (26.05.20 20:58:09) 
Dışarısı kalabalıksa dışarı çıkarken siperlik takıyorum. Virüsün ağızdan çıkan damlacıklarla bulaşma ihtimalinin daha fazla olduğu iddia ediliyor. Bu damlacıklar öksürürken, hapşururken ve konuşurken ağızdan çıkıyor. Konuşurken ağızdan çıkan damlacıklar gerçekten çok, çok küçük damlacıklar. Siperlik takıldığında bu damlacıklar yüzünüze değil siperliğe çarpıyor.

Sosyal mesafenin korunmadığı-korunamadığı yerlerde karşılıklı/yakın konuşma durumunda siperlik cidden işe yarıyor. Sosyal mesafenin en az 1.5 metre olması gerekiyormuş. Bu mesafeyi korumak gerçekten zor. Bu yüzden mümkünse maske ile beraber siperlik takılmalı.
  • GoodMorningTeacher  (26.05.20 21:35:52) 
hayır


  • fragile lady  (26.05.20 22:10:14) 
hayır sadece maske kullanıyorum. Dışarı çıktığımda yanıma fısfıslı kolonya alıyorum. poşete sıkıyorum, elimi dokunduysam hemen sıkıyorum vs vs


  • hayaletimsi  (26.05.20 22:14:27) 
Eldiven maske sperlik üçlü kullanıyorum. Eldivenler kullan at, bir yere dokunmuyor çıkarıp atıyorum. Maskeleri eczaneden almıştım onlar çok kötüydü, kendine hayrı yoktu, sıkı pamuklu bezden annem dikti sağolsun. Eve gelince 1e40 çamaşır suyu çözeltisinde 10 30 dakika arası bekletip duruluyorum.
işin en civcivli zamanından beri hastahaneye gidip geliyorum şükür ki bir şey olmadı. Ama şimdi millet laylaylom, çok can sıkıcı.

  • x571  (26.05.20 23:17:45) 
siperlik cok güven duygusu veriyor, bir nevi yüz bölgenizi karantinaya almış oluyorsunuz. maske tamam fakat virüsler gözden girebiliyorlar.

eldiven ise tamamen yalan, hiç boşuna kullanmayın derim. dışarıdan gelince elinizi güzelce yıkayın tamam.
  • nuisance  (26.05.20 23:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.