[]

Barnabat diye bir yer var mı?

Sorum Bulgaristan göçmeni arkadaşlara sanırım. Karinabat ya da Karnobat olarak geçen ve Osmanlı döneminde yoğun Türk nüfusun yaşadığı bu bölgenin diğer adı ya da eski adlarından biri Barnabat olabilir mi? İnternette aratınca sadece Soğucak köyü başlığında geçiyor fakat başka yerde çıkmayınca yazım yanlışı olabileceğini düşündük, f klavyede yazıldıysa harfler uzak değil orada. Benim için önemi çok büyük bir konu umarım çözebilirim. Şimdiden teşekkürler,




 
Razgrad?

edit: Karinabat diye aratinca cikti Google verdi hemen Karnobat, Burgaz'da imis.
  • neverletyougodown  (26.05.20 19:42:28 ~ 19:51:28) 
Karnobat abi,karnobat rakisida var meşhur.hala türk nüfusu yoğun.


  • duptıs  (26.05.20 20:51:47) 
Tesekkurler ama ben zaten Razgrad ya da Karinabat(karnobat da deniyor) diye yerlerin oldugunu biliyorum. “Barnabat” diye bir yer var mı onu öğrenmek istiyorum. Bir kaynakta karnobatın diğer adı diye geçiyor ama başka hiçbiyerde yazmıyor doğrulatamadım. internette arayıp bulamayınca da son çare buraya yazdım. Belki oranın halkı arasında söyleniyordur diye.


  • corcinyo  (26.05.20 20:58:00) 
6 yıldır bulgardayım,her yerinden yük çekiyoruz ama hiç barnabat diye bir yer duymadım,belki ufak kasaba,köy olabilir.bu isme ulaştığın kaynak ne ise resmini çek gönder bi bulgar arkadaşlara gösterelim.


  • duptıs  (26.05.20 21:10:48) 
yunanistan'da varnavas var ama oralardan epey uzakta.


  • gkhncnzdgn  (26.05.20 22:14:45) 
Var ama tam yazılışı ya da yerel dildeki karşılığı bu olmayabilir. Benim anneannem Bulgaristan göçmeni ve ne zaman köyünün adresini verse "Barnabat Kazası" der. İsterseniz bize söylediği şekilde tam adresi sorabilirim ama net olarak "Barnabat" dediğini biliyorum, zaten bu yüzden girip baktım. O kadar çok tekrar etmiş ki "Bu neydi ya çok tanıdık, aşina geldi" dedim kendi kendime :)


  • burka  (26.05.20 22:28:37) 
@duptıs ve @burka duyuruya ekledim fotoyu. Umarım zaman bulur ve sorabilirsiniz mesaj da yazdım size burdan da cok teşekkür ediyorum tekrar.


  • corcinyo  (27.05.20 11:06:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.