[]

Masa Vernikleme/Yağlama işi

elimdeki masif tezgahı zımparaladım, üstünde çok boya yapıldığı için içine kadar işlemiş boyalar vardı. bir bölümü çıkmadı.

fotoğraflarda zımpara sonrası nemli bezle temizlediğim için çok "harita gibi" gözüküyor ama o kadar karman çorman değil normalde.


hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

ben bu arkadaşı yağlamak veya verniklemek istiyorum. ilk isteğim en doğal, düzgün görünümü hangisi veriyorsa onu yapmak. biraz daha koyultmak istiyorum, hatta belki boya izleri yok olsun diye çok koyu bile yapabilirim.

aşağıdaki wood oil'i buldum ama aşırı pahalı geldi? bunla mı yapmak lazım illa ki?


www.hepsiburada.com

 
vernik falan atınca tüm ağaç hissini falan yok ediyor diye biliyorum, o yüzden vernik işine yanaşmıyorum ama daha doğal gösteren bir vernik varsa ona da açığım.


  • tchuck  (26.05.20 17:48:47) 
iç mekanda mı kullanılacakk?
işin içinden bildiriyorum, bu wood oil çok güzel. alabiliyorsan bundan kullanmanı öneririm, iç mekan içinse. tam istediğin doğal görüntü, farklı renkleri de var.
laf aramızda, böyle bir şey yaptım ama henüz ticarileşmedi, ama bir meyhanenin masa-sandalyelerine sürdük şahane oldu. ben olsam onu kullanırdım.

neyse, çok pahalıysa da alamıyorsan zeminden tercihen universal renklendiriciyle renklendirip (sentetik renklendirici de olabilir, daha kolay sürersin ama en az 12 saat kurumasını beklemen lazım) üzerine şeffaf mat vernik uygulayabilirsin (bu vernik sentetik olmasın). universal renklendirici kullandıysan, kalan renklendiriciden biraz verniğin içine ekleyip verniği renklendirip kullanabilirsin.

dış mekan içinse iş değişir.
  • pati  (26.05.20 18:17:22 ~ 18:18:06) 
İç mekan için pati güzelce anlatmış zaten eğer dış mekan ise tik yağı diyorum ben de.


  • irene  (26.05.20 18:21:06) 
iç mekan. bilgisayar masası olarak kullanacağım. o zaman değiyor d emektir.


  • tchuck  (26.05.20 18:22:47) 
bu arada bu wood oil'i nerde bulabilriim ?bauhaus ta falan yok galiba, interneten de almak istemiyorum sıvı şeyi.


  • tchuck  (26.05.20 18:37:05) 
hiç satın almadığım için bilemiyorum ama hemel'in internet sayfasında şunu buldum: hemel.com.tr

dikkat et bu arada, sürmek için kullandığın yağlı bez kendiliğinden tutuşabilir, hele de bu sıcaklarda. biz bezi suyla ıslatıp ayrı olarak atıyoruz. evde ayırman mümkün olmayabilir ama ıslat en azından.

ticarileşmiş olsaydı bizimkini önerirdim :)
  • pati  (26.05.20 18:46:28) 
çam ağacına benziyor, eğer conditioner kullanmazsan dalgalı bir görüntü olabilir.

i.pinimg.com
  • hem şişko hem deli  (26.05.20 19:27:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.