[]

SQL? My SQL ? Oracle SQL? T sql

Biz SQL çalışmaya başlıyoruz da var mı tavsiye edeceğiniz dil.

Ben daha çok tableau powerbi icin data hazirlamaya kullanacagim

Şirkette teradata ve Google cloud var.

Ama genel SQL biliyoruz demek için çalışacağız

Bir arkadaş İngiltere'de my SQL çok popüler gibi şeyler dedi siz ne tavsiye esersiniz

 
mysql ile kotarabileceğiniz bir projeyse bedava olması nedeniyle mysql tabi ki.
ayrıca popüler olan mariadb'de çok görüyorum.
ama bunlar genelde küçük orta ölçek için geçerli. sonuçta ms ya da oracle ile çalışmanız lazım çok büyük iş peşindeyseniz.

paranız çoksa ms ve oracle beraber kurun ne diyeyim.
  • ozdek  (26.05.20 16:51:02) 
paranız yoksa oracle yerine postgresql kullanabilirsiniz.


  • nahtoderfahrung  (26.05.20 16:58:22) 
Sevgili dostum bahsettiğin şeyler arasından SADECE T-SQL dildir. O da programlama dili değildir, "Query Language" olarak geçer. Mysql, Oracle SQL, MSSQL ise birer database çeşididir. Kendilerine özgü DBMS(Database Management System) yazılımları vardır. Wordpress içerik yönetim sistemi arkasında Mysql kullanır. POSTRESQL ücretsizdir ve kurumsal şirketler ürünlerinde sık sık kullanırlar. Bu SQLler arasında öyle atla deve farklar yok çoğu küçük modifikasyonlarla T-SQL kullanıyorlar. Sen önce "T-SQL nedir" şeklinde araştırmaya başla zaten devamı gelecek.


  • bir peynir kutusu kibrit  (26.05.20 17:43:41) 
db admin olmayacaksan ogrenilecek sql veritabani sisteminden bagimsiz buyuk olcude. birinde olup da digerinde olmayan bir sey olmuyor genelde pek, komutlarin ismi degisiyor ama benzer fonksiyonalite var yapisal olan veritabanlarinin tamaminda.

sunucu kurayim, db ayaga kaldirayim, yedekleyeyim gibi seyler ogrenmek istiyorsan farklar oluyor. tableau - power bi icin dedigine gore analiz icin sql ogrenmek istiyorsun.

tr.khanacademy.org

yukardaki gibi bir baslangic egitiminden baslayabilirsin.
ardindan subquerry, window function ilerlersin.
  • fakyoras  (26.05.20 17:58:39 ~ 18:01:44) 
Ben PLSQL kullanıyorum(aslında ben değil, şirketin yazılımı Oracle ve PLSQL kullanıyor).

Tavsiye edebileceğim bir youtube kanalı var.

www.youtube.com
  • birşeylersoracağım  (26.05.20 18:47:50) 
SQL çalışmaya başlamadan önce relational database'in mantığını anlatan şu seriyi mutlaka izleyin.
www.youtube.com

  • archmage mahmut  (26.05.20 19:21:32) 
Veritabani dillerinde sorgular hemen hemen benzer sekilde yaziliyor.

Verilen yanitlarda benzer sekilde.

Mssql kullaniyorum.ucretsiz(express)versiyonunu. Sorgularimi burada hazlayip sonuclari excel ile gorsel hale getirip rapor olarak gonderiyorum.

Mssql ihtiyacin an destegi de rahatlikla bulabilirsin. Arayipta bulamadigim bisey olmadi henuz.
  • kaiserr76  (26.05.20 19:36:38) 
Mssql de ihtiyacin olan destegi de...


  • kaiserr76  (26.05.20 19:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.