[]

Yurtdışına Kaçak Çıkış

Merhaba

Şimdi aklıma geldi de size bir sorayım dedim. Mesela bizim pasaportumuz ve vizemiz olsa ve atıyorum Edirne'den bir şekilde Yunanistan'a geçsek. Ordan devam ede ede Makedonya'a varsak (ki vize istemiyor), sonrasında da uçak ile doğrudan Türkiye'e gelsek bu durum görevlilerin dikkatini çekiyor mu ? Makedonya bize "Ülkeye resmi olarak girmiş gözükmüyorsunuz" ya da Türkiye "Pasaportunuzda çıkış yapılmamış, nasıl başka ülkeden giriyorsunuz ?" gibi sorular yöneltebilir mi ?

Sadece bir soru.

 
Evet yoneltir.


  • crown  (26.05.20 14:13:28) 
Tabi ki


  • kisa  (26.05.20 14:14:11) 
Yunan makedon sınırında pasaporta damga vuracaklar, vizenin gerekli olmaması sınır kapısı yok anlamına gelmiyor. Pasaport kontrolü olmadan sadece schengen ülkeleri arasında gezersim, Makedonya schengene dahil olmadığı için sınır kapıları var. Ayrıca Makedonya dan uçağa binerken tekrar pasaporta çıkış damgası vuracaklar


  • zikardo  (27.05.20 00:17:59) 
@zikardo

Yunanistan'dan Makedonya'a da kaçak bir şekilde geçtiğimizi farzediyorum. Oradan da sadece havayolu ile çıkış yapacağız. Pasaport üzerinden giriş kontrolü yapıyorlar mı yani gene de ?
  • burka  (31.05.20 14:41:48) 
tabii ki yapıyorlar, bir kere makedonya dan uçağa bindirmezler zaten, uçağa binmek için pasaport kontrolden geçmek zorundasın, e ülkeye girişin yok faül durumdasın, hadi diyelim bir mucize oldu uçağa bindin Türkiye`ye geldin. Sen zannediyor musun ki senin giriş çıkışın sadece o pasaporta vurulan mühürlerden, her şeyin sistemde kaydı var, ne zaman ülkeden çıktın ne zaman girdin vs. adam pasaportu okuttuğu an bakacak sistemde ülkeden çıkışın yok, pasaportta damga zaten yok, sana şunu soracak başka pasaport var mı, çifte vatandaşlık falan. yok dediğin gibi alacaklar nezarete. sonrasını senin hayalgücüne bırakıyorum.

Edit = sonradan aklıma geldi. bak mesela imei kayıt olayı vardı bir kaç sene öncesine kadar. o olayda bile telefonu kayıt etmek için sisteme pasaport numarasını girince eğer ülke dışında 2 günden az kaldıysan telefonu kayıt yapmana izin vermiyordu. sırf günübirlik bulgaristan, gürcistan vs gidip gelenler bu işten faydalanamasın diye.
  • zikardo  (01.06.20 23:11:58 ~ 23:16:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.