[]

TV izleme mesafesi

merhabalar,

3,5*3,5 luk oturma odasına tv almayı düşünüyoruz. izleme mesafemiz 2,8 metre. şu anda akıllı olmayan 42 inçlik bir tv var. Küçük geliyor. akıllı ve birazda büyük bir tv almayı planlıyoruz. tv'yi genelde dizi ve film izlemek için kullanıyoruz.
49 inç alacaktık ama 55 olsa daha mı iyi olur seyir zevki açısından?

evde bir de 8 aylık bir kızımız var. şu anda ekranlardan uzak tutuyoruz ama tabi o da izleyecek ileride zamanla çizgi film animasyon falan onunda göz sağlığı açısından büyüklük fark eder mi?

sonuç olarak odaya 49 mu 55 inç mi önerirsiniz?
bir de önere bileceğiniz marka ve modellere de açığım.
bütçe 5.500 en fazla 6.000 TL.

 
bütçe 5000 ise 55 inç direkt.


  • jelly bear  (25.05.20 23:16:44) 
2,8 metre izleme mesafesine maksimum 49" 50" yeterlidir.. müşterilerime de bu şekilde öneriyorum.. o mesafeden 40" kullanıyorum.. tv'nin büyüklüğünden ziyade baktığınız mesafeden tüm ekrana hakim olmanız gerekiyor.. 49" premium modellere bakabilirsiniz..

6 bin tl bütçe ile iyi televizyonlar alabilirsiniz.. sizin yerinizde olsam biraz daha beklerim.. ağustos ayı gibi yeni modeller gelir türkiye'ye.. model tavsiyesinde bulunacaktım ama stokların çoğu modelde tükendiğini gördüm.. lg tarafında o bütçe ile 49sm8200 ve üstü cihazlara bakmanız lazım.. yine o bütçe ile samsung 49" quantum dot panel alınır.. şuan qled göremiyorum örneğin stoklarda.. 1 haziran'dan sonra bana mesaj atın.. firmalarda stoklar ne durumda, gidişat ne olacak bilmiyorum şuan..

bütçe 5000 ise 55 inç direkt saçma bir yaklaşım bu arada.. 49" de tepe model alabilecekken, 55" de giriş seviyesi model alırsınız..

örn iki eşit tv;

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

www.epey.com

lg akıllı kumandası baya işlevsel ( mouse özellikli ).. bunları değerlendir mesela..
  • synche  (26.05.20 12:09:18 ~ 12:25:14) 
daha sonradan araştırma yapanlar için yazıyorum:

55 inç aldım çok memnunum.
  • raskolnikovv  (04.09.20 14:39:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.