[]

Ara ara ortaya çıkan takıntılar

Mesela arada "telefonum patlayacak, yüzüm yanacak" korkusuna kapılmıştım ve tablet ve telefon kullanamıyordum. Bir hafta sonra geçti bu ama şimdi tekrar başladı. Yapmam gereken işleri yapamıyorum korkudan dokunamadığım için. Bu şekilde küçük küçük bir sürü şey yaşıyorum takıntı gibi. Uzman yardımı dışında neler yapabilirim bunları engellemek için? Bu tarz düşüncelere sahip olanlar var mı başka?




 
psikolojik kısmını bilmiyorum ama teknik kısmından bahsedeyim en azından telefon patlamasının.

telefonun 1 sn içinde işaretsiz patlaması mümkün değil. önce pil şişiyor sonra vent ediyor yani içinde biriken gaz basınçtan boşalıyor. cebinde patlayanlar vent olayını anlayamadığı için patlıyor. elinizde zaten böyle bir olay olsa hemen elinizden atarsınız.
  • tukenmez adam  (25.05.20 22:45:54) 
obsesif kompülsif bozukluk gibi duruyor. bende de bu sıkıntı var. benim takıntım rutini bozmamak. bozarsam başıma istemediğim küçük yada büyük bir sıkıntı gelebileceğini düşünüyorum. aslında bu sadece korku değil. zaman içinde tesadüflerle birkaç kez tekrarlayınca her seferinde daha çok bağlanıyorsunuz takıntınıza. şu salgın mevzusundan önce profesyonel yardım almaya başlamıştım ama lanet salgın yüzünden görüşemiyorum psikoloğumla.

gerçekten de saçma olan takıntılarım var. her gün aynı yerden aynı taraftan yürümeliyim. akbille geçerken aynı turnikeyi kullanmalıyım :) o kadar gereksiz ve saçma ki.. belki de bu insanın hayatının gerçekten rutine bağlanmasıyla alakalı. günler, haftalar boyunca sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp nadir de olsa rutinin dışına çıktığınızdan hemen sonra başınızı ağrıtacak bir sorunla karşılaşınca hemen sebep olarak bu "değişik" şeyi sorumlu tutuyorsunuz.
  • silah taciri  (25.05.20 22:53:34) 
telefonu, kablolu ya da kablosuz kulaklıkla kullan?


  • prizmatik  (25.05.20 23:01:58) 
beyindeki bir takım salgı eksiklikleri buna sebep olabilir. uyarıcı şeyler kullanın işe yarar. kahve içmek gibi. mesela bazı peynir türleri bile beyni kendine getirir. nelerin iyi geldiğini bulmak lazım.


  • KUCO  (25.05.20 23:29:37 ~ 23:29:51) 
Bende de var eskiden daha çoktu. Böyle durumlarda o şeyi yapmanı öneririm, yaparken de kendine telkinde bulun.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (26.05.20 00:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.