[]

Düşünceniz nedir?

hastayı, öğrenciyi müşteri olarak gören ve onun beklentilerini gerçekleştirmeye çalışan hastane, üniversite gibi kurumlar uzun dönemde yozlaşma eğilimi gösterebilirler mi?




 
özel kurumların bir çoğu böyle. tamamen güveni kaybediyorlar bir süre sonra.


  • insomniac  (25.05.20 22:12:33) 
En başından yozdurlar zaten. Bununla ilgili bir deney yapılmış. tr.m.wikipedia.org

Hastanelerin de köprüler gibi ön sözleşmeyle inşa edildiğini düşünürsek zaten her şey para çevresine odaklandırılmış şekilde yürütüleceği için hastalık fabrikası olup çıkacaktır oralar.
  • muhayyer divan  (25.05.20 22:23:35) 
okullar için bir şey diyemeyeceğim.

ama hastaneler için şöyle bir cevabm olacak. bu ay içinde bir ameliyat oldum. bütün tetkiklerimi devlet hsatanesinde yaptırıp ertesi gün sonuçlarla birlikte ülkenin en pahalı hastanelerinden birine gittim, ilgili prof sonuçlara baktı, beni muayene etti, bu tahliller ne zamanın tahlili dedi, dünün dedim. sen bugün aynılarını bir daha yaptır dedi.

ben de ilk düşündüğümde "oo yağlı müşteri herşeyi yeniden yaptırsın" diye düşündüğünü sandım fakat 2. gün arasında bazı değerlerimde %50düşme vardı ve ameliyatımın gidişatının değiştini fark ettiler.

dolayısıyla doktorların, gereksiz yere test isteyip fatura tutarını yükseltmeye çalıştığını sanmıyorum. ayrıca doktorlar neden uzun dönemde yozlaşsınlar ki, ne kazançları olacak..
  • benaslinda  (25.05.20 22:28:13) 
çoktan yozlaştılar. hastaneler hastalık, üniversiteler de cahillik saçıyor.


  • giovanne  (25.05.20 22:29:48) 
Kar amaçlı çalışan her kurum o "yozlaşma" eğilimini göstermek zorundadır maalesef.


  • roket adam  (25.05.20 22:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.