[]

Vdsl Modem Hakk.

Merhaba,

TP Link TD-W9970 ve Zyxel vmg3312 b10b marka ve modelde 2 tane modemim var.

Aynı hat uzerinde modemlerden biri vdsl olarak bağlanırken diğeri adsl olarak bağlanıyor. Hız farkı 1-2 mb olarak gözüküyor.

Telefon hattı yeni çektim. hatta Evin girişindeki turk telekom kutusundan da test yaptım sonuçlar aynı.

Tp Link modemin vdsl olarak bağlanmasını nasıl sağlarım bilgisi olan var mı ?

 
Ilgunc bir durun olmus. Santral tarafinda vdsl porttan adsl modem calistirabilirsiniz. Bunun icin port modu atm ayarlanmali. Vdsl calismasi icin de ptm ayarlanmali. Fakat adsl porttan vdsl modem calistiramazsiniz. Adsl port ptm modu desteklemez. Sizin durumunuza gelirsek. Hattiniz vdsl porta bagli. Her iki modem de tr69c servisi acik. Yani otomatik olarak uzaktan modem yonetim sistemi. Hatti takip modemi actiginizda modem santral tarafindaki portla baglanti kurar ve gerekli k.adi$sifre ve diger ayarlari uzaktan alir. Sizdeki tplink modem oncelikli olarak adsl2 moda gore ayarlari aliyor. Fakat portun modeme gore hem ptm hem de atm modlar arasinda degismesi gene de aklima yatmadi. Bu iste bir terslik var. Siz tr69c servisini akpatip tum ayarlari manuel yapmayi deneyebilirsiniz. Aklima su an baska bir sey gelmiyor.


  • Kirmizibavul  (25.05.20 19:17:33) 
hat vdsl mi?


  • walter white kilikli  (25.05.20 19:17:58) 
Adsl2 plus bağlanıyor sorun modemde modem ayarı yapman gerek bence


  • yeliz adeley  (25.05.20 19:21:56) 
Hizmeti turknetten aliyorum.adsl olarak belirtildi. Zyxel ile baglandiginda vdsl olmasi beni sasirtti.

Turktelekom'un saha dolaplarinda guncelleme calismalari var cevremizde.
  • kaiserr76  (25.05.20 19:23:51) 
Zyxel'in modem arayuzuyle ilgili bir sorun da olabilir. Benim bildigim vdsl profiller 24mbitten baslar. Ayrica Aldiginiz abonelikteki hiziniz esastir. Santral tarafinda ne ayarlanmissa o. Bunun disinda hattiniz vdsl olmus, adsl olmus fark etmez.

Gorsellerdeki bilgilerden anladigim kadariyla santrale(iss'in sistemine olan bakir devre mesafesi) cok ta yakin degilsiniz. 16 mbiti tam almaniz şans. Bence tahtaya vurun ve sesinizi cikarmayin.
  • Kirmizibavul  (25.05.20 19:46:09) 
@kirmizibavul

teşekkürler bilgilendirme için. Santrale olan uzaklık Turknet online işlemlerde 1900 metre olarak belirtilmiş.

Vdsl altyapı aktifleştirildiğinde önemli olan yine santral uzaklığı mı olarak saha dolabına (Tip 7 vs)olan uzaklık mı ?(200-250 metre uzaklıkta.) Bu konuda bilginiz var mı ?
  • kaiserr76  (25.05.20 19:55:32) 
Santralden kasit bakir devrenin sonlandigi fiber uzerinden calisan cihaz. Tip7'ler fiber cihazlardir. Yani hattin herhangi bir T7, T13, T11 veya T19 sisteme(bunlar Turktelekom cihazlari. Diger iss'ler nasil isimlendiriyor bilmiyorum.) baglandiktan sonra santrale olan uzakligin bir onemi yok.

1900m'den 16mbit almak cok iyi gercektenĺ. Sizin eve kadar gelen perler neredeyse kayipsiz. 250m'den 50 mbit vdsl hiz alabilirsiniz. Yogun olan yerlesimlerde modeme kadar fiber gelse bile ISS'ler sistem çıkışlarına yeterli yatarım yapmayinca adslden bir farki kalmiyor. Bu da baska bir cakallik.
  • Kirmizibavul  (25.05.20 20:14:01) 
Turknette isen mantık arama..


  • Techsavvy  (25.05.20 20:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.