[]

Dark dizisiyle ilgili bir detay (Mikkel/Michael)

Merhaba, bir detayın mantığını çözemedim.

Hikayenin başladığı 1. bölümde görüldüğü üzere 2019 yılındalar, peki o sırada Ulrich-Katharina çiftinin çocuğu olan küçük Mikkel ile onun büyüklük hali olan Hannah'ın eşi Michael nasıl 2019'da "aynı zaman diliminde" ve "farklı karakterler olarak" hayat sürebiliyorlar?


 
sorunuzu doğru anladıysam küçük olan mikkel yeni döngüde, diğeri bir öncekinde, geçmişe gitmiş büyümüş ve bugüne yetişkin olarak gelmiş. sürekli bir döngü oluyor belirli aralıklarla ve her döngüde mikkel geçmişe gidiyor.


  • pide  (25.05.20 17:15:49) 
Aslında mikkel ve michael aynı döngüdeki iki farklı insan. 2019’daki mikkel daha büyümediği için 2019’daki michael’le aynı kişidir diyemeyiz. 2019’daki michael’in küçük hali olan mikkel çoktan yaşadı tüm olayları ve bugünkü michael halini aldı.


  • ruhen hastayim ben  (25.05.20 17:20:56) 
Dizinin zaman kavramıyla ilgili çok kafa yorma bence. Bizim bildiğimiz bir zaman kavramı yok. Aynı anda aynı kişinin farklı zamandaki halleri aynı yerde bulunabiliyor.

Dizinin kaçıncı bölümüne geldin bilmiyorum o yüzden spoiler vermek istemem ama mikkel olayından çok daha 'saçma' bir paradoks var dizide. kaçıncı bölümü izledin en son?
  • himmet dayi  (25.05.20 17:45:21) 
benim de kafam karışıyor. yani ikisi aynı "varlık" değil mi ? paralel evren gibi mi düşünmemiz lazım. aslında teorik olarak bu döngünün bir 0 noktası olması gerekmiyor mu ?

ilk döngüde mikkel doğuyor, onun alnını işaretledik diyelim, o geçmişe döndü, sonrayıllar geçerken büyüdü işaret alında var michael oldu büyüdü. sonra tekrar mikkel doğdu, işaretsiz. böyle gidince mantıklı.

o zaman orada da şu çıkıyor, döngü işleri başlamadan, ilk mikkel doğdu o zaman 2019 yılında michael olmaması lazım, çünkü mikkel daha dönmedi yanlış mı düşünüyorum ?

yani bu yılların yaşanması tarih çizgisi üzerinde değil mi ?

@himmet dayı dizinin sonlarında kini diyorsan o paradoksu da merak ediyorum :D :D
  • fezagezgini  (25.05.20 17:49:45 ~ 17:52:19) 
@himmet dayi 1. sezon 5. bölümü yeni bitirdim.


  • Berck  (25.05.20 17:52:14) 
O zaman şimdilik bi şey söylemeyeyim. İkinci sezon da bittiğinde sphbet ederiz istersen. O olay solda sıfır kalacak.


  • himmet dayi  (25.05.20 17:53:23) 
@fezagezgini

dizinin sonuyla ilgili özel mesaj attım. buradan yazarsam ayıp olur.

zaman doğrusal değil. sorun da burada. zaman döngüsel ve sıfır noktası yok. zaman akışını bir daireye benzetebiliriz. daireni bir bağlangıç noktası var mı? yok. dark'ta zaman da biraz öyle. ilginç olan bir döngü tamamlandığında yıl tekrar 2019'a dönmüyor, sürekli devam ediyor.

şunu belirteyim; gerçek hayatta zamanda geçmişe gitmek mümkün değil. neden sonuç ilişkisine aykırı. o yüzden gerçek dünya gibi düşünmeden izlemek gerekiyor diziyi.

şöyle düşünelim: örneğin bir olay düşünelim. bundan 5 yıl önce arkadaşınız kendi gözüne lazer tuttu ve 5 yıl sonra kör oldu diyelim :) bunu engellemek için zamanda 5 yıl geriye gidip arkadaşınızın elinden lazeri alırsanız ne olacak? arkadaşınız 5 yıl sonra kör olmayacak.

e tamam da, siz neden zamanda 5 yıl geriye gittiniz? arkadaşınız kör olduğu için. ama engel olduysanız arkadaşınız hiç kör olmayacak. yani sizin geçmişe gitmeniz için hiçbir sebep yok. peki niye ordasınız?
  • himmet dayi  (25.05.20 18:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.