[]

Bodybuilder bilirkişilerine

Hayırlı bayramlar arkadaşlar. Dumbell pullover hareketini düşük ağırlıkla çalışmak faydalı olur mu? Bir bu harekette ağırlık artıramıyorum. Artirmaya kalktıgımda tutusum bir acayip oluyor bu sebeple hareketi düzgün formda yapamıyorum. 60 kilo bench press yapabilen beginner bir sporcu icin pulloverda ortalama ağırlık kaç olmalıdır? Teşekkürler.




 
Olmaz. Yani şöyle olmaz, eğer bir kas grubu bir ağırlığa belli bir tekrar aralığında adapte olduysa, o kas grubunun o ağırlıkta uyarımı biter, o noktadan sonra yaptığın hareket kardiyodan öte gitmez, bir kasın gelişimi yaptığın progressive overload'la paralel ilerler, yükleme yapmayıp kasları tekrar uyaracak yoğunlukta çalışmazsan kasta hasar yaratamazsın, kasta hasar yaratamazsan gelişme de olmaz. Ha bunu aşabilecek yöntemler yok mu? Kısıtlı da olsa var. Yani fail'e gidecek kadar çalışabilirsin, misal ilk 10-15 tekrarı boşa geçirir sonra bi 10 tekrar daha yapar kası tüketirsin ama fail'e gitmek bir noktada yüksek laktik asit salınımını da beraberinde getirir, yüksek bir performans yakalayamazsın, ayrıca sakatlığa da açık bir teknik ben çok zorda kalmadıkça önermem. Bununla birlikte mevcut ağırlıkta tutuşun bir acayip oluyor formun bozuluyorsa o ağırlık senin için düşük bir ağırlık değildir, yani 10 kiloda çalışıyorsan ve 12 kiloya çıktığında formun bozuluyorsa, sen henüz 10 kiloluk ağırlığı bırakıp 12 kiloya geçecek kadar güçlenmemiş kasların bu ağırlığa adapte olmamış demektir, bu noktayı aşana kadar mevcut ağırlıkla çalışmaya devam et.

Ortalama ağırlık, 3-4 sette 10-12 tekrar çıkarıp fazlasına gücünün kalmadığı ağırlıktır.
  • angelus  (25.05.20 16:52:05) 
düşük ağırlık derken 6 kg ile mi çalışıyorsun? 30-40 tekrarı devirdiğin ağırlıkta halen hızında değişim olmuyorsa o ağırlık seni geliştirmez diyebiliriz, dumbellar zaten 2,5-3 kg artıyor. yani 20 kg da form jiletken 22.5 kgda tutuşunu ayarlayamıyor musun? kademeli ağırlık arttırarak adaptasyonu geliştirebilirsin bence. son sorduğunun sorunun net bi cevabı yok yani cevabı sende. yüksek ağırlıkta formun bozuluyorsa, formunu bozmayan ve nispeten çok yüksek tekrarlara ulaşmadan rir (reps in reserve) yani cepte 2-3 tekrar anca kalıyorsa yani 17.5 kg ile 18 tekrar yaptın tükeniş tekrarın 21-22 olsun ağırlığın hipertrofi için ideal diyebiliriz. diyelim ki 15 kg ile dumbell pullover yapacaksın, ağırlık arttırmak istemiyorsun ve çok da çerez bi ağırlık değil için. ne yapmam gerekir dersen? tempo- pause -rom gibi seçeneklerle hareketi zorlaştırmanı öneriridim.


  • Golgi  (25.05.20 19:01:42 ~ 19:03:16) 
sevgili bilirkişiler , plaj fiti dediğiniz vücuda ulaşmak için nasıl çalışmak lazım ? ağırlık,tekrar olaylarını nasıl ayarlamak lazım ?


  • x571  (25.05.20 21:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.