[]

Mahallemizin komple göçme ihtimali var mi? (Sancaktepe Metrosu)

Arkadaslar imamoglu da geldi demin, vatandas tedirgin sancaktepe yenidogan metrosu yarim birakildigi icin yarim kalan tum metrolar icin arastirmalar yaoiyoruz falan dedi. Bostancida bi gocuk olmustu bilirsiniz. Bi buyuk istanbul depreminde mahallenin komple cokmesinden korkuyoruz. Mahallenin altindan geciyor bu metro. Muhendis vs olan arkadaslar bi yorum yapabilir mi acaba?




 
konu ülkemizde geçince olmaz diyemem. ama metro tünelleri kazılan toprağın yerine desteklenmesi metoduyla yapılır yani kazılan yer desteksiz bırakılmaz. bu yüzden de göçme ihtimali düşüktür.

kazı yapılırken desteğin yanlış yapılması ya da teknik bir sorun oluşması vs durumunda göçme yaşanabilir. ne bileyim misal beton püskürtme yapılıyorsa o betonun prizini almaması örnek gösterilebilir. prefabrik eleman kullanılıyorsa kalite kontrolden geçmemiş bir eleman kullanılmış olabilir vs. normalde bunlar düşük ihtimaldir çünkü kullanılan k güvenlik katsayısı düşük değildir.

yani bişi olmaz ama çok da bişi olmaz diyemiyorum. inceleme yapılmadan da bilinemez.

içiniz rahat olsun gerçi mahalle göçmez. metro dediğin bir tünel ve genişliği belli. o genişliğin 2-3 katını etkilesin en fazla. yan mahalle göçmez ama çok ciddi bir depremde yarım kalmış ve önlem alınmamış bir yerde çeşitli göçükler oluşabilir.

korku hikayesi yayacak bir durum yok bence.
  • ozdek  (25.05.20 16:11:40) 
anladım. aslında imamoğlu bey gayet sakin bir tonla üzerinde çok durmadan sadece bu endişelerin giderilmesi için araştırma yapıyoruz gibni bişeyler söyledi. korku hikayesi yayan benim ama kendime yayıyorum. anksiyete katsayımla çarpılınca ben korkuyorum :) yorumun için teşekkürler. iyi entryler


  • sen ne anlatiyon la  (25.05.20 16:44:08) 
bizim sitenin altından da metro geçiyor. üsküdar çekmeköy metrosu ile çekmeköy bostancı metrosunun tam kesiştiği yerde. bu nedenle makaslar falan filan altımız tavşan yuvası gibi komple oyuk olabilir. bazen derinden derinden uğultular ve hafif titreşim duyuyorum. binalar eski ve çürümüş. yıkılmasından korkuluyor kentsel dönüşüm yapmaya çalışıyolar ama alttan metro geçmesi tüy dikti. müteahhitler cesaret edemiyor. zaten 110 metrekare daireye en fazla 50 metrekare veriyolar. bilmiyorum ne yapıcaz.


  • bu ne dunya kardesimmm  (25.05.20 16:53:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.