[]

Fotoğraf (Kuaför) çekimi için ışık ekipmanı

Arkadaşım bayan kuaföründe çalışıyor. Yapılan saçların resimlerini çekip paylaşıyorlar. Bu olay çok tutuldu, o yüzden yatırım yapıp ışık ekipmanı almak istiyorlar. Şöyle 1-2 metreyi aydınlatacak profesyonel ışık ekipmanı tavsiye eder misiniz?

Sormamdaki neden; Bunların yuvarlaklari, led olanları, bildiğimiz klasik fotoğrafçı için olanları var. Detaylarda kayboldum biraz.


 
bu tür videoları inceleyin öncelikle

www.youtube.com

1 ışık, 3 ışık, 4 ışık diye gider.

bütçeye, alana, amaca göre karar verin.

burada gördüğünüz ışıklar paraflaş, yani normalde fokus yapmayı, kompozisyon oluşturmayı kolaylaştırmak için sabit ışık gibi yanar, fotoğraf çekileceği zaman sabit ışığı söndürür bu sefer flaş çakar.

pahalı paraflaş ile ucuzu arasındaki farklar.
1 genel kalite, ampül ömrü
2 ışığın hep aynı kelvin de yanması yani 5500k ise adi olan bi 5500 çakar ,bi 5300 çakar, bi 5800 çakar, 50 tane fotoğraf çektiğinde 50sinin de beyaz ayarı değişik olur.
3 şarj süresi ve seri çekim kabiliyeti.

tabi alacağınız markanın ampül fiyatına da bakmayı unutmayın, adam 1000 liraya paraflaş satıp, 1000 lira da ampülü derse olmaz o iş.
  • hem şişko hem deli  (25.05.20 15:31:07 ~ 15:37:33) 
şöyle basit bir şeyle başlayın derim.. diğer ışıklar çok daha başarılı olsa da feci pahalı

www.trendyol.com
  • strobist  (25.05.20 15:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.