[]

Honda CR-V aile arabası mı?

Suv araştırmasındayım, Bunların 2008 sonrası modelleri hoşuma gitti. Bekar olarak ne dersiniz? Mesela Rav4'te hoşuma gidiyor. 120-130 bandında siz ne düşnüyorsunuz? Ya da genel olarak bu fiyat aralığında SUV tercihinizi kullnsaydınız ne alırdınız?




 
ben o fiyata suv almazdım, hele 12 yaşında hiç almazdım ek olarak bekar ve tek yaşayan birisine gereksiz büyük ve fazla.


  • garavel  (25.05.20 13:17:14) 
Hocam araba bakan ve bahsettiginiz arabalari da goren bir olarak ben de arastirmalara dayanip suv olmaz diyorum.
Maliyeti fazla, otopark vs sikintisi olur, yakit yuketimi fazla.
Ama alsam suzuki grand vitara alabilirdim hosuma gidiyor :)
  • logisticsmanager  (25.05.20 13:26:29) 
∑garavel Sizin tercihiniz ne olurdu. Yani B sınıfı bir araç alacağıma en azından SUV alırım, keyifli olur diye düşündüm.
@logistic manager. Evet suzuki Vitara'ya da baktım. Şikayet sayısı falan az değil. Sizn tercihiniz ne olurdu bu bant aralığında.

  • retarder  (25.05.20 13:36:03) 
Hocam ben Türkiye fiyatlarını bilmiyorum malesef, yurtdisinda bakarken denk geliyor crv ondan demistim.
Ben dar sokaklar, pahali otoparklar, ufak park yerleri, artan sigorta derken crv almam kendim icin:)
Yalniz arkadaslarla konusurken baktigimdan hatirladigim o fiyat araliginda guzel golf, astra var misal Türkiye'de. Bu ikisi de aile icin zaten uygun ama bekar icin de uygun. Astra ben cok begeniyorum misal, yilin arabasi da secilmisti.
  • logisticsmanager  (25.05.20 14:13:05) 
Bu arada sikayetsiz araba olmuyor. Honda honda diye yillarca kafamizi utulediler en son hatirladigim honda'da bir kolonda çökme oluyordu honda Türkiye iplemiyordu kimseyi.

Bana göre hic sorun çıkartmayan araba yok ama sorunu ucuza ve kalici sekilde cozulebilen araba onemli. Misal otomatik fiestalardan millet cok yakiniyor ama manuel super diyorlar. Ikisi de ayni araba tek farkla.
Suzuki, avrupa icin konusursam, ucuz parcali bu yuzden iyi. Honda ucuz değil benim bildiğim.
  • logisticsmanager  (25.05.20 14:15:23) 
Daha önceden bende compact suv vardı; jeep renegade. Eğer araziye girmiyorsan suv sana trafikte güvenden başka hiçbir şey vermez. İlla suv alacaksan da compactlara bak. Ben şahsen araziye doyduktan sonra d sınıfı sedan ikinci ellere yöneldim. Bahsettiğin bütçeye göre de güzel seçenekler mevcut.

Bu arada araziye gireyim, off road yapayım falan dersen de bütün paranı araca yatırma, lastik, vinç, şnorkel, sepet, aydınlatma vs için para ayır.
  • antihero  (25.05.20 14:16:52) 
o fiyat bandına arkadaşım araba bakıyor şuan ve maalesef o kadar pahalanmış ki çok fazla bir seçenek karşısına çıkmıyor. benim tavsiyem, min 2015-16 model 55-60 bin km'yi geçmemiş araçlara yönelmeniz. benim tercihim bu yönde olur. astra k - leon tercih edilebilir. astrada dynamic paket, leonda ise led far + panoramik cam tavan olması tercih sebebi. bunların harici bence alınmaz hem ikinci elleri zayıf gider hem de keyif vermez.

bi alt sınıfa düşecek olursan, bakmadım ama tahminimce çok dolu bir polo alabilirsin 18-19 model. her türlü crv'den daha mantıklı ve üzerine çok daha ekleyerek satarsın ileride.
  • garavel  (25.05.20 14:29:30 ~ 14:50:45) 
benzinli ve 2000 motor üstüne tork konverörlü şanzıman ve o kasa ile şehir içi 13-14 litre yakmaya hazır ol.


  • orpheus  (25.05.20 14:49:55) 
@garavel Hocam hakılsınızda o paralara leon un ya da opel in en düşük donanımını veriyorlar. Yani bazılar için normal olabilir bu para da 130 bin verip halen dijitial klima yoksa ne anladım bu işten. Full araçlar için ise modeli düşürmem gerek. aynı hesaba geliyor. Ben de aracın en azından güvenli olmasını hem de biraz donanım beklediğim için böyle bir aryış içine girdim. Yakıt tüketimi lpg ile baş edilebilir diye düşünüyorum. Vergi konusu da biraz daha avantajlı diye düşünüyorum. Ama yaştandolayı açacağı masraflar gözümü korkutyor.

@antihero Amerikan araçlar çok masrfalı oluyor diyorlar. O yüzden gözüm korkuyor. SUV almamın amacı öyle pro olarak offroad değil. Ama en azından kamp falan yaptığımda biryerlere kadar çıkartsın beni.
@logistic manager : Hocam bende yurdışında yaşadım Fransa'da :)) bence hiç acıma al geç buradaki gibi değil piyasa, Bir tane micra almıştım. Sonra satıp bisiklet almıştım:)) Evet B sınıfı Avrupa'da yaşıyorsanız çok kolay alma satma işlemleri.
  • retarder  (25.05.20 15:08:47 ~ 15:14:44) 
@orpheus Yakıt lpg ile normal 1.6 benzinli araçlar ile aynı seviyeye çekilir diye düşünüyorum.


  • retarder  (25.05.20 15:16:45) 
Güvenli araç olsun istiyorsan yeni model araçlara yönelmen lazım. 2008 model aracın hem tamir, bakım geçmişi, hem de kaza geçmişi bi yerden sonra tutulmamış olur. Ayrıca teknoloji olarak yeni modellerdeki montaj ve güvenlik teknolojileri kullanılmıyor. Airbag'i bile çalışmıyor olabilir (onun da son kullanma tarihi var) Dolayısıyla paranın yettiği en yeni aracı al derim, Clio, corsa vs olabilir.


  • roket adam  (25.05.20 16:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.