[]

VPN sorusu?

Opera VPN kullanıyorum ip adresi kontrol edeyim dedim bir baktım telefonum markası modeli, kullandığım android sürümü, kullandım tarayıcı ve kullandığım dil ve ekran çözünürlüğüm kabak gibi meydanda :)

Sadece ip adresi Fransa'da böyle VPN olur mu? Hani bunun gizliliği ?


 
normal vpn'lere bile güvenilemiyorken opera vpn'e mi güveniyorsun?


  • sting  (25.05.20 12:54:41) 
bahsettiğiniz bilgileri gizlemek vpn'nin işi değil


  • Sir Anthony Hopkins  (25.05.20 13:01:21) 
Bedava vpn olmaz. Olunca da o parayı çıkartmak için farklı yollardan kullanıcı datası toplanır, o data satılır. Birinden birini feda etmek zorunda kalıyorsun. İkisini de etmek istemiyorsan ücretli (ve yetmez) güvenli bir vpn satın alman lazım.

İşin gizlilik değil de "big data" yönüne bakarsak, senin kim olduğun değil demografik yapın ve interneti kullanma tercihlerin para yapıyor. Bunu paralı vpn'ler de satıyor olabilir, o yüzden güvenilir olanı bulmak lazım.

Bu bilgilere sahip olunması senin için ne kadar önemli, senin üzerinden para kazanmaları mı üzücü yoksa tercihlerini loglayıp ilgini çekip sana hitap eden reklamlar sunmaları mı faydalı; istediğin açıdan bakabilirsin.
  • Bruce  (25.05.20 14:17:13) 
Sir Anthony Hopkins +1
istersen onları randomize vs edersin de ömrün captchalara abi valla billa ekemk kuran kitap aşkına ben robot değilim yol verin de geçeyim diye ağlamakla geçer.

  • Wasking  (25.05.20 14:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.