[]

Ev dizme işleri-tecrubelilerden yardimm

Selamlar,
Karantina evde hapsolduk derken hiç bisiy yapamadık. Ağustosta düğün tarihi var ama olcak mı belli değil.

Kesin yapılması gereken bir şey var ama, ev olayıni artık halletmek gerekiyor.

Şimdi kriterler:
1)bütçe az ama çok eşya az bütçe değil, az ve gerekli eşya az bütçe olmalı
2)bu az olan eşya kaliteli olsun, almış olmak için gidip dandik şeyler doldurmak istemiyorum eve. Kalır onlar kesin.

Beyaz eşyayı araştırıp internetten halledicez, küçük eşya da oyle. Yine de fikri tavsiyesi olan varsa başım üstüne.

Esas gözümü korkutan gardrop, yatak ve koltuk gibi mevzular. Özellikle gardrobu çok önemsiyorum internettekiler pek güven vermiyor. Biyerde yaptırmak mi mantıklı olur? Yoksa deneyip memnun kaldığınız yerler var mı?

Toparlayamadim ama sıfırdan ev kurmakla ilgili tüm tavsiyelerinizi bekliyorum kısaca. Lokasyon istanbul(marangoz tavsiyelerine de acigim))

 
Kullandığım için tavsiye edebilirim visthus ikea bence şahane gardırop olarak. Benim diyen marangoz yapamaz. Ana gövde küçük derseniz askı bölmesi 1 tane de ek alırsınız askı tarafı satılıyor. En alt çekmeceler tekerlekli altı da silinebilir. Ben epey seviyorum.


  • ykyt  (25.05.20 08:28:01) 
Sana paragraflarca yazmıştım. Abartmıyorum. O ara duyurudan düşmüşüm, hesabım çıkış yapmış ve tüm cevabım uçtu. Modlar buna bir çözüm getirsin :((( inanamıyorum ya o kadar da yazmıştım.

Aynı şeyleri hayatta yazamam geri. Özet gecicez mecbur ağlayarak.

Beyaz eşya Arçelik, memnunum. Şans işi. Ama magazadan da fiyat al mutlaka. Düğün paketi hediyesi isteyin. Gri olsun, buzluk altta olsun gibi gereksiz şeyler istemeyin sadece fiyat artışı. 150 programlı makine de alsanız maksimum iki üç tanesi kullanılacak.

Mobilya Enza, memnunun. Usta olsa da yaptırmam. Görerek almak gerektiğini düşünüyorum.

Temel seyleri aldıktan sonra ıvır zıvıra takılmayın. Evlendikten sonra da alırsınız. Bakınız biz.

Liste yapın ve listeye göre ilerleyin.

Kaliteli fırın alın. Bizim gibi luxel alıp geçmeyin.

Perde için sosyete pazarı, tanıdık terzi bakın.

Karaca 273639393 parça setler gereksiz. Kimse porselen çorba tenceresi kullanmıyor.

Hayırlı olsun, mutluluklar. Soru varsa alabilirim. Kolay gelsin.
  • elorelia  (25.05.20 10:46:32) 
Ikea; tavsiyem basit urunlerinden uzak durman. Ama metal parcali urunleri iyi. Bir serisi var bizde tahta sehpa ama ayakla vs metal. Aynisi kitaplik ve tv sehpasinda da gecerli. Bunlara bir sey olmaz misal ama normal tahta ürünleri gevsiyor arada yeniden sikman gerek bir de birbirine gecmeli urunler oldugundan genel olarak oynuyorlar.

Elektronik; beyaz da ufak da gorerek al. Demiyorum ki magazadan al ama git elle. Biz cok eledik oyle beyaz eşya yok raflari saglam degil yok mikserin parçası plastik diye diye. Bu sekilde neyi sevip sevmediğini de anliyon. Enerji sarfiyatı önemli onun dışında yok bluetooth yok smart yok dokunmatik olayi karmasiklastirip hem pahalandiriyorlar hem de ariza olunca maliyet daha fazla.

Yatak; deneyerek al ve arastir. Ogrenilmesi gereken bilgiler var bu yatak isinde, hangi malzeme, hangi sistem, hangi yatis sekli vs. Tek tarafli mi yoksa cift kis/yaz tarafli mi vs.

Koltuk; ikeadan aldim seviyorum, bu paraya güzel ve rahat.

Gardrop; allah kurtarsin. Ikeadan alsan kurmak icin 3-4 kisi lazim, kolay değil. Sinir sahibi olur insan.
  • logisticsmanager  (25.05.20 13:02:26) 
Gardrop, yatak vs için eğer yaşayacağınız ev belli değilse evi seçip tutana kadar bekleyin. Odanın büyüklüğüne göre 4 kapaklıdan 6'ya kadar yolu var gardrobun, büyük alıp sığdıramazsanız sıkıntı. Odanın ölçülerini seçtikten sonra Bellona, Enza, IKEA, İder... internetten bakıp ölçüleri uyan birkaç model seçtikten sonra elinizde model listenizle gidip mağazada görmenizi öneririm. Aynı şeyi koltuk için de yapabilirsiniz, illa ki kocaman koltuk takımı almanıza gerek yok. Bir L koltuk + 1-2 berjer gibi kombinasyonlar da yapabilirsiniz. Mobilya bakarken yemek masasını da aradan çıkarın hatta.

Anadolu yakasında da Avrupa yakasında da mobilyacıların bir arada olduğu bölgeler var. Hazırlıklı giderseniz bir, bilemedin iki günde bitirebilirsiniz. (Kişisel deneyim, Bellona'dan yatak odası aldık, birkaç gün içinde getirip kurdular, yerine yerleştirip gittiler. Enza'dan L koltuk aldık, aynı şekilde çabucak hallettiler. IKEA'dan alıp uğraşmaktan iyidir.)

Marangoza, mobilyacıya girmem ben olsam, riskli o iş.
Ayrıca hem yatağınızın hem de mümkünse koltuklarınızın altı bazalı olsun, çok işe yarıyor onlar.

Perde alırken perdecilerin gazına gelmeyin, kat kat pile yapalım diye 1 metrelik pencereye 4 metre kumaş satıyorlar, daha az pileli yaptırırsanız hem daha ucuza halledersiniz hem de (bence) küçük Osmanlı gibi kıvrım büklüm ağır perdeleriniz olmaz.
  • kobuzchu kiz  (25.05.20 14:20:49) 
Beyaz eşya, bosch. Bayağı memnunum. Buzluğu aşağıda olan modelden almıştım, karantina döneminde iyice kıymetini anladım. İyi ki böyle bir model almışım. Boyunuz kısa ise tavsiye ederim. Ben eski buzdolabımın buzluğunun arkasına parmak ucumda bile yetişemiyordum. Muhakkak pazarlık yapın. “X’den 7.500 fiyat aldım, aslında sizden almak istiyorum ama o fiyatı da kaçırmak istemiyorum” cümlesi her zaman indirir.

Gardrop bence de çok önemli. Bu konuda ben de marangoz diyorum... ben dolabımı kendim çizdim. Elbiselerimi asacağım yerin yüksekliği başka, ceketlerimi asacağım yerinki başka. Ben mesela neredeyse her şeyin askıda olmasını seviyorum. Piyasadaki çoğu dolap ise genelde raflıydı. İstediğime benzer bir model ikeada vardı ama oradaki dolabın fiyatına ben gardrop ve şifonyer yaptırdım.

Perde konusunda kobuzchu kızı dinleyin. Fon perdede 1:2 tülde 1:1,5 gayet yeterli ölçüler. Perde zaten pahalı. Pilesi arttıkça fiyatlar çıldırıyor.

Ütü masası tavsiyesi vereceğim bir de. Ben almadan önce 1 ay araştırmıştım. En son gazalle diye bir markanın ütü masasını almıştım . Mükemmel.

Orta sehpa, yan sehpa, avize, aplik gibi sizi yokluğu etkilemeyecek şeyleri bence en sona bırakın. Bütçenize göre onları en son tamamlarsınız.

Ben mesela eşyaların altını silebilmeye takıntılıyım. Yere en yakın mobilya yerden 10 cm yüksek. Eğer böyle bir düşünceniz varsa estetik ile beraber “nasıl temizlenir” kaygısını da ön plana almanız gerekebilir.
  • irene  (25.05.20 14:53:20) 
cok tesekkur ederim cevaplar icin.

elorelia once bes defa okudum, ben ne ara baska duyuru acmistim diye sonra dustu jeton:) uykusuzluktan. kotu olmus ya buyuk rezervi kacirmisim, eger ilerde enerjin olursa mahrum birakma tecrubelerinden;)
  • galandar kostumu  (25.05.20 19:28:02) 
Beyaz eşyada enerji tüketimine dikkat et,sürekli açık olacak buzdolabı özellikle baya farkettiriyor,ayrıca @irene nin dediği gibi yüksek ayaklı mobilya ve dolaplar alırsan robot süpürge aldığında çok rahat edersin.


  • essoist  (25.05.20 21:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.