[]

Fiyat Performans Laptop Karşılaştırması

Selam duyuru ahalisi, eski laptop pert olunca iş başa düştü, dolayısıyla 3 adet laptop linkim var, benim bulabildiğim fiyat performans laptopları bunlar oldu en azından;

www.vatanbilgisayar.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Bu üç bilgisayarı fiyat performans olarak karşılaştırsak, siz hangisini seçerdiniz? Genelde ev içinde kullanılacak ama yine de laptop tercih ediyorum. Donanım ve malzeme kalitesi olarak daha zor eskiyecek olan en büyük kıstasım aslında. Oyun pek fazla oynanmıyor, oynansa da düşük ayarlarda oynamak çok önemsenmiyor. Normalde 4 binden fazla bütçe ayırmak istemiyorum, zorlayarak 6400 tl olanı alabilirim ama gerek var mı emin değilim o kadar para vermeye. Temiz bir kullanıcı sayılmam, belirli limitlerde olsa da uzun yıllar stabil performans verebilecek ortalama bir bilgisayar arıyorum. Yine de siz bunları gözardı edip yorumlarda bulunabilirsiniz pek tabii.

 
geçen gün önermiştim, yine önereyim. uzun yıllar arkana bakmazsın. thinkpad başka bir şey.

www.hepsiburada.com
  • delidir yakalayin  (25.05.20 02:16:28) 
Bilgisayardan cok anlamam oncelikle ancak 8gb rami olan bilgisayara 6400 tl vermek buyuk aptallik olur bence. 2.secenekteki ryzen 7, 512 gb ssd ve 3.secenekteki ryzen 5, 256 gb ssd. Ikisi de 8 gb ram. Ekran karti 3.nun daha iyi anladigim kadariyla. Ben excalibur kullaniyorum onun ekran karti 1650 bu 1650ti. Ve ben oyun oynamak icin aldim cok memnunum. Ama eger oyun oynamak cok onemsenmiyorsa 3.yu degil 2.yi almanizi oneririm. Benim anlamadigim 2 cihaz arasindaki fiyat farki neden bu kadar cok. 2nin islemcisi ve ssdsi daha yuksek olmasina ragmen? Bilen biri varsa aydinlatsin lutfen. Sanirim biri asus biri lenova oldugu icin.


  • matilda  (25.05.20 02:20:40) 
@delidir, thinkpad'in ne tür bir farkı oluyor? Verdiğim linkteki lenovo ile benziyor sanki bu thinkpad, işlemci ve ekran kartı bakımından aslında ideapad olan bi tık daha iyi gibi yanlış anlamadıysam.

@matilda, pahalı olanın işlemcisi sanıyorum en yenilerden, ekran kartı da diğerlerine göre daha iyi. Ekranı da daha iyi, ips olduğu için. Oyun için falan tabi daha makbul ama sonuçta fiyatı da ona göre oluyor bahsettiğiniz gibi. En azından benim anladığım bu şekilde, benchmark sitelerinden karşılaştırmıştım sadece. En ucuz olana ben de yakınım dediğiniz gibi ama 2-3 yıl sonraki teknolojiye göre ne kadar kağnı kalır, orasından burasından sorun çıkarır mı bilemiyor insan.
  • pilchard  (25.05.20 02:47:09) 
thinkpad olayina katiliyorum fakat e serisi icin degil. e serisi normal kullanici serisi, kurumsal degil. kurumsal bi is bilgisayarinin garantili 2. ellerinden alabilirsiniz o paraya. mesela 14'' icin thinkpad t480 t490 ne tutarsa.

ayrica oyun oynanmayan bilgisayarlarda harici ekran karti olmasini ciddi anlamda gereksiz buluyorum ben. hep gereksiz guc tuketimi, hem her an patlamaya hazir bi bomba ve tamiri cok zor. google'a 'GPU PROBLEM' yazarsaniz cikar sonuclar. onboard ekran kartli, kurumsal is bilgisayari alirsaniz malzeme kalitesi de ust duzey olur.
  • icim urperiyor  (25.05.20 02:49:34) 
www.hepsiburada.com

ben olsam bu fiyata bunu alırdım. 10. nesil i5- full hd ve en önemlisi ips ekran - full alüminyum kasa ve 256 gb ssd var. mx250 de hayli hayli işinizi görür.

tn panelden direkt kaçıyorum ben tercih meselesi tabi.
  • garavel  (25.05.20 03:25:02) 
geçenlerde ryzen 7'li acer nitro aldık. her anlamda memnunuz.

ilk iki link U serisi işlemci(ultrabook) yani performansı az ama pil ömrü fazla olacaktır. son makina gtx ekran kartlı bir oyun makinası. doğal olarak en yüksek performans bu makinada.

ancak oyun oynamayacaksan oyun makinası almanın bir manası yok.
  • orpheus  (25.05.20 08:18:03 ~ 08:22:44) 
@pilchard

thinkpad'ler kurumsal seri bilgisayarlar. performansın, kalitesi diğerlerine göre çok çok daha iyi. misal elimde aynı zamanda alınmış bir ideapad, bir thinkpad vardı. 3. senenin sonunda ideapad'in pil öldü, menteşe kırıldı. thinkpad 5. senesinde hala 2 saat pil süresi verebiliyor.

@icim urperiyor

E serisi, kobi'ler için üretilmiş bir seri. yani biraz daha alınabilir bir fiyat olması için yapılmış. ama bu kesinlikle thinkpad performansı ve kalitesinden ödün vermiyor. şirkette 5. senesini devirmiş 7 tane E serisi notebook var. bir tanesi bile insan gibi kullanılmamalarına rağmen problem çıkartmadı.
  • delidir yakalayin  (25.05.20 10:55:20) 
@garavel, evet fiyatına göre o bilgisayar da gayet iyi duruyor. Bi yandan da insan şey diyor kendi kendine, 500 daha koy şunu al, sonra bi 500 daha koy şunu al, bitmiyor gibi. Yine de fiyatına göre donanımı iyi gibi gerçekten.

@orpheus, ilk ikisinde 2 hücreli pil var bir yandan da, 3-4 saat görür en fazla demişlerdi normal kullanımda. Tam da söylediğin şey nedeniyle daha yüksek fiyata çıkıp oyun bilgisayarı almak istemedim, ben klasik eski oyunları falan oynuyorum en fazla. Yeni oyunlar da nadir, low ayarda açılsınlar benden kral yok zaten.

@delidir, malzeme kalitesi önemli gerçekten, 2-3 yıla elde kalacak bir şeye o kadar para vermeyi kimse istemez.
  • pilchard  (25.05.20 12:35:17) 
Ideapad malzeme kalitesi acisindan 2.sinif belki de 3.sinif seviyede.

Uzun sureli kullanims elverisli degil.

Thinkpad serisi +1
  • kaiserr76  (25.05.20 13:00:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.