[]

Kontakt lens hakkında yardım :(

Herkese merhaba, lensmarket.com'dan 6 çift lens aldım göz numarama göre. İlk kez kullandığım için ilk gün lensi gözüme takmam yarım saatimi aldı, ikinci takışımda ise neredeyse 2 dk içerisinde ikisini de kolayca takabildim. Buraya kadar her şey normal.

Ulen şimdi gözüme çok rahat oturtuyorum takma şeklini üç aşağı beş yukarı kaptım, eminim ki takılabilse hemen takacağım, fakat olmuyor.

Lensi gözüme yerleştiriyorum gözümle lens arasında bir hava kabarcığı kalıyor. Yahu en az 100 defa denedim abartmıyorum bir türlü oturtamadım gözüme arkadaşlar nedendir bu? Lensi düz taktığıma eminim ki belki yanlıştır diye ters çevirip öyle de takmayı denedim yine olmadı :(

-Bc ve Dia değerlerinin en standartını aldım tut ki onlar yanlış ilk iki gün niye kolayca taktım?
-Johnson & Johnson Acuvue RevitaLens Solüsyonu kullanıyorum, solüsyon mu yapısını bozdu acaba?
-Oda sıcaklığında tutuyorum lensi, genleşti-büzüldü desen o da değil.

Daha önce lens takan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Lensmarket'e bildirdim, henüz dönüş yapmadılar; çok canımı sıktı bu mevzu bir de size sorayım dedim, şimdiden teşekkürler.

Lens bu : www.lensmarket.com (miyop -2.50)

 
bu lenslerin tersi düzü var.

parmak ucunuza aldığınızda dışa açan saçak gibi değil bir kürenin yarısı gibi gözükmesi lazım. bazı lenslerde 4 rakamı var düz gözüküyorsa diye anlarsınız.

bunun dışında hava kabarcığı olayı takmadan önce içine bir damla solusyon damlatın lensin. takınca da göz kapağınızı kırpın sürekli. oturacaktır.

Daha önemli not: BC ve DİA standart değil. muayene olmadan mı aldınız? kişiden kişiye göre değişiyor. doğru almazsanız sürekli batar sürekli çıkar.

bir de lens numarası ile gözlük numarası aynı olmuyor. önerim doktor muayenesi ile lens alın.

purevision gibi gözde uzun süre kalan oksijen geçirgenliği yüksek lens ile başlamanız daha kolay olur.

Bilgi olarak yaklaşık 20 yıldır lens kullanıyorum.
  • isminivermekistemeyensuser  (25.05.20 01:17:39) 
ben de bi 12 senedir lens takıyorum. ara sıra hava kabarcığı kalıyor, parmağımla lensi sağa sola oynatıyorum gidiyor. sıkıntı yapcak birşey gibi gelmedi bana ama :)

edit: ters takarsan gözüne oturmaz zaten sürekli oynar.
  • superfluid  (25.05.20 01:19:48 ~ 01:20:17) 
Cevap verdiğiniz için çok çok teşekkürler.

Lensin tersini düzünü anlayabiliyorum dediğiniz gibi bazılarında 4 bazılarında 123 gibi ters-düz belirteçleri var, zaten ben iki tarafını da denediğimde aynı sonucu alıyorum o bakıma bu şıkkı eliyorum.

İkinci olarak bisiklet ve güneş gözlüğü aldım. Bir hevesle de lensi de alayım dedim-bu günlerde hastaneye gitmemek için-, evet çok ahmakça belki ama BC ve DİA değerlerini çoğu lenste seçemiyordum, dedim herhalde benimki de budur, standardı bu :]] belki gözüm lense bile uygun değildir bu ayrı konu; ama yahu iki gün ben bu lensi nasıl bu kadar rahat kullandım da şimdi lens bu hale geldi?

Parmağımı sağa sola oynattım, ıpıslak solüsyona bandırıp denedim, kuruttum denedim, güzümün sağına soluna altına üstüne her yere denedim.Neden iki gün sonra olmuyor ki gözüme?

Şimdi diyorum diğer çifti açayım takayım da onların da bu hale gelmeyeceği ne malum? Bu lensleri belli bir saklama şekli mi var? Gözümden çıkarıp kabı temizleyip ağzına kadar solüsyon doldurup içine koydum, tertemiz ve bol solüsyonlu anlayacağınız. Çok mutsuz oldum ya, son olarak öngörünüz ve tavsiyeniz var mıdır? (Son çare olarak tabii ki doktora gideceğim, ilk çare olması gerekirken....)

Tekrar teşekkür ederim efenim.
  • veddin vele biddin  (25.05.20 01:37:25 ~ 01:38:36) 
Takarken olusan hava kabarcigi birkaç goz kırpma sonrasında kendiliğinden kaybolur. Zararı yok onun.

Ayrıca lensler zaten hava geçirgenliği olan materyallerden yapılıyor. Keske hava daha çok girip çıkabilse...
  • pass  (25.05.20 02:19:38) 
Sendeki sorun hava kabarcigi değil o zaman. BC dia değerlerini bilmeden almak büyük risk ya :) Almanyadayken ben de kullandığım aynı markanın farklı bi ürününü deneyim demiştim ama çap vs kusuratli biraz daha küçüktü. Ama en büyüğü onlar olduğu için almıştım. Birkaç gün çok iyiydi sonra gözüme oturmadi, kuruluk yaptı, bulandı görüntü falan? Kullanmadım yani. Muhtemelen bi tık büyüğünü alırsan sorun çözülür gibi :)


  • superfluid  (25.05.20 03:12:36) 
Lensi sadece göz doktoruna giderek alın, çapını doktorun belirlemesi lazım. Göz gibi şeylerin şakası olmaz, burada sorup öğreneceğiniz şeyler değil. Gözünüze birşey olsa dönüşü olmayan bir organ.
Darılmayan ama çıkıkçıya gitme mentalitesinden de farkı yok. Doktor size uygun lensi bulana kadar farklı lensler deneyerek bu sorunuz çözüyor.

  • kaset  (25.05.20 06:45:34) 
Öngörü:

-Lensin yanlış. Gözünün çapıyla lensinin çapı uyumsuz.
-Lens için kullandığın solüsyon uyumsuz. Eminim lens-solüsyon uyumluluğunu hiç duymamışsındır.

Tavsiye:

-Doktor yazmadan kafana göre lens almamalısın.
-Bu süreçte doktora gitmek istemiyorsan ve göz numaranı biliyorsan gözlük almalısın.
  • siyah noktali film  (25.05.20 07:38:48) 
Lensi çizmiş olabilirsin gibi geld. Takılma hissini hava kabarcığı sanıyor olabilir misin?


  • nick konusunda kararsizim  (25.05.20 08:55:55) 
SofLens 59 lensi Acuvue OASYS ile değiştirdim hiçbir sorun kalmadı. Soflens = Tofaş ise Acuvue = Mercedes imiş, optikçi böyle dedi.Sonradan burayı okuyan arkadaşlara faydam dokunur belkim diye yazayım dedim.


  • veddin vele biddin  (16.06.20 15:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.