[]

yurtdisina doviz goturmek vol-2

arkadaslar gecenlerde rusya'ya doviz goturmekle alakali bir soru sormustum. o zamanlar boyle tedbirler, tehditler yoktu. ben soruyu sorduktan uc gun sonra cumhurbaskani cikip ulke disina doviz kacirani saksiya feslegen gibi oturtacagiz dedi)))

benim soru su. moskova'da ziraat bankasi var. ben buradaki ziraat bankasi'nda bir dolar hesabi acip, butun parayı buraya yatirsam sonra moskova'da bu doları aynen cekebilir miyim? tutar: 50 bin dolar

cok onemli not: lutfen transfer et demeyin! yaklasik 8 bin lira komisyon cikiyor. turkiye'de yatır, rusya'da cek yapabilir miyim?

 
bitcoin ile türkiye borsasına gönderirsin komisyon ödemezsin.

(bkz: paribu)
  • ayseee  (24.05.20 17:25:27 ~ 17:25:37) 
yurtdışına beyan etmeden o miktarda para çıkarmak zaten yasak.

www.ziraatbank.ru
Türkiye’deki Hesaplardan Para Çekme
Bankamızdan , T.C.Ziraat Bankası A.Ş. nezdindeki vadeli/vadesiz gerçek kişi müşteri hesaplarından belirlenen limitler dahilinde para çekebilirsiniz.

ama eminim bundan da komisyon alırlar. belirli miktardan yüksek olan hesap hareketleri zaten sürekli kontrol altında bddk tarafından.
  • argent dawn  (24.05.20 17:27:46) 
soyle bir soru sorabilir miyim?

uzerimde 1 gram metal olmadan sadece paralarla xray'den gecsem yine de öter mi alet?
  • maresalx  (24.05.20 17:31:45) 
ötmez ama tipinizi beğenmeyen bir gümrük memuru sizi arayabilir ve beyan etmeden para taşıdığınız için o paraya el koyabilir.


  • argent dawn  (24.05.20 17:56:08) 
abi senin gümrük memuru dedigin adam, pursaklarda oturan asgari ucretle aksama kadar yumurta topukla ayakta lak lak yapan bir tip. suphelenmeyecek sekilde relax bir triple xray'den gectikten sonra kim takar yalova kaymakamını bence. beyanda bulununca yine vergilendiriliyor ve para eriyor.


  • maresalx  (24.05.20 17:59:57) 
aysee'nin dedigi gibi ya bitcoin ya kacak kocek halledecegim. tesekkurler.


  • maresalx  (24.05.20 18:24:12) 
Hocam geçen de yazmıştım, artik cok bilgi vermeye gerek yok. Transferwise bahsettiginden cok daha az komisyon aliyor ama sıfır komisyon max risk istiyorsun.
Dedigin gibi 50bin dolar ile girmeye calis yakalanirsan gg, yakalanmazsan wp olur.

  • logisticsmanager  (24.05.20 19:20:16) 
@logisticsmanager dostum girmeye calis derken? rusya'ya elli sefer girdim ciktim. orada giriste kontrol yapilmiyor. mesele buradan cikabilmek. son kararımı verdim bitcoin/paribu ile cozecegim bu meseleyi.


  • maresalx  (24.05.20 19:30:45) 
Hocam hadi TR'de kurtardın, Moskova tarafında da kontrole girme ihtimalin var. O taraftaki kontrolleri de öğrenmeni tavsiye ederim. Gerçekten sakat bir yer genel olarak.


  • roket adam  (24.05.20 19:32:35) 
arkadaslar rusya'ya hem petersburg-pulkovo hem de moskova-vnukovo uzerinden defalarca giris cikis yaptim. kesinlikle orada kontrol yapilmiyor. bir kez moskova'dan cikarken sozlu olarak uzerinizde dolar var mi diye sordular o kadar. o da cikarkendi. rusya'ya girerken hicbir zaman kontrol yapilmiyor.


  • maresalx  (24.05.20 19:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.