[]

doların vergisinin %1 olması

karaborsa olmayacak mı şimdi dolar? bildiğin karaborsaya düşecek dolar. %1 ne arkadaş. türk lirasından kara kazanıp makineyi dolardan ödüyorum. 100.000TL'yi dolara çevirmeye kalktığımda 1000TL vergi mi vereceğim şimdi ben?

bu nasıl iş?


 
Valla boktan is. Baska da izahi yok iste.


  • brkylmz  (24.05.20 12:24:29) 
Venezüela gibi bir yer oluruz yakında. Devletin ayrı, vatandaşın ayrı kuru olur.


  • catch the arrow  (24.05.20 12:30:54) 
Sanayi sicil belgeniz varsa ödemiyorsunuz, tüzel kişiler için bu vergi.


  • Mcfly  (24.05.20 13:02:00) 
Ekonominin zorlu geçtiği ve Türk lirasına değer kaybettirecek şekilde paraları dışarıya transfer etme konularından sonra bu vergilendirme söz konusu olabilir.
Sadece dolar adına kesin bir şey diyemeyeceğim ama devletten vergi kaçıran, zarara uğratan kanunun açıklarından maddi yönden menfaat sağlandığında devlet yeni kanun ve yaptırımlarla durumu kontrol altına alır. Yakın zamanda aliexpress ten her şeyi ucuza getirdim diye sevinler de şimdi yerlerini yaklaşık 5 TLlik ürünler alıp üstüne 11-12 TL vergi ödeyenlere bıraktı.

  • Erva  (24.05.20 13:15:44) 
Bu, ayni zamanda gecmiste parasini Turk Lirasinda tutmayi tercih edenleri cezalandirmak demek maalesef.


  • dunal  (24.05.20 13:41:36) 
@Erva Kim demiş ekonomi zorlu geçiyor diye? Hamdolsun başkanlık sisteminin gelmesi ve reisimize tam yetki verilmesiyle ekonomimiz şahlandı, uçuşa geçti. Bütün ülkeler Almanya başta olmak üzere kıskançlıktan çatır çatır çatlıyor. Değil % 1, % 50 vergi koysalar bize hiçbir şey olmaz merak etmeyin.


  • fobfilm  (24.05.20 15:45:36) 
@Erva
yasadışı birşey varsa devletin savcısı polisi var. takip eder bulur yakalar cezasını verirsin.

adam ziraatten, halk bankasından 1milyonTL sermayeli şirkete 1milyarUSD kredi çekmiş sonra hepsini ingiltere'ye yollamış bunun için tüm türkiye'ye vergi koymak nasıl bir mantık? bunun savunulacak yeri yok.
  • duyurukullanıcısı  (24.05.20 17:43:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.