[]

Organ bağış yapabilme şartları nelerdir?

Antidepresan kullandığım için kan bağışı yapamıyorum. Antidepresan kullanmaya başlamadan önce de kilom yeterli olmadığı için veremiyordum. Kalp hastası olduğum için ilik veremiyorum.

Hayattayken organ bağışı yapabilir miyim?

Hangi hastalıklar, hangi ilaçlar, hangi durumlar hayattayken organ bağışına engeldir?

Teşekkürler.

 
hayattayken organ bağışı yapmaktan kastın, börek gibi organını sen daha ölmeden alıp nakletmeleri mi? öyleyse bunu bilmiyorum.

eğer hayattayken "öldükten sonra işe yarar bütün organlarımı alsınlar" diye kağıt imzalayıp kart almaktan bahsediyorsan, onu yapabilirsin. zaten ne zaman öleceğin belli değil, organ bağışı kartı aldıktan sonra ölene kadar ne hastalıklar geçireceğin, ne ilaçlar kullanacağın belli değil. ölünce güncel duruma bakıyorlardır nakilden önce. sadece formu doldururken belirtirsin, ona göre bağışlayamayacağın bir organ varsa ona göre işlem yaparlar. kartta organlar var, hangilerini bağışlıyorsan tikliyorlar, o organı tiklemezler mesela. bir de zaten bir muayene yapmıyorlar, sadece senin beyanını esas alıyorlar. yani ölünce organlarını nakletmeden mutlaka uygun mu diye bakarlar.

not: ben de kan bağışı yapamıyorum ama öldükten sonrası için bütün organlarımı bağışladım.
  • pati  (24.05.20 09:33:25 ~ 09:38:33) 
kilonun az olması ve kalp hastası olman zaten organ bağışına engel.


  • hem şişko hem deli  (24.05.20 10:00:48 ~ 10:04:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.