[]

led ekran tv // görüntüler arası konstr

arkadaşlar merhaba,

lg 55sm800 model bir 4k tv aldım. bugün elime ulaştı. kurulumu yaptım.

netflixte bir şeyler izlerken aydınlık ya da karanlık sahne geçişlerinde ekran kendi kendine bir kontrast değişikliği yapıyor. ben bunu fark ediyorum ve seyir zevkim falan kalmıyor. gözle görülür bir farklılık var yani. birden ekran parlıyor ya da kararıyor ya da dengesizleşiyor gibi düşünün. bunun sebebi nedir? local dimming (ışık sızması) diyenler vardı yorumlarda okuduğumda, ayarı kapadım. işık sızması yok oldu ama problemim tam olarak ışık sızması da değil. görüntü kendi kendini bir şeylere adapte etmeye çalışıyor beyaz/siyah renkler arasında gibi.

bilen eden var mıdır? bunun bir ayarı mı var? (dinamik kontrast ayarını da kapattım. yine olmadı)

şimdiden teşekkürler

 
Ya bu netflixte benim de dikkatimi cekiyordu ama hic uzerinde durmamistim demek cidden var boyle bir sey. Ben google arastirmasins giriscem bulursam editlerim

edit: hdr içerikleride oluyor diyorlar ben buna dikkat etmemiştim. netflix cart curt kötü hdr içerik kullanıyor diyorlar detayları anlamıyorum bilmiyorum ama o yüzden oluyor diyorlar. bi gözlemlemek lazım. kendi indirdiğim yüksek kalite filmlerde asla böyle şeyler olmuyor zaten.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.05.20 22:21:31 ~ 23:09:55) 
Televizyondan genel olarak memnun musunuz ? Bu hafta açık mağaza bulamadığım için alamadım, bayram sonrası samsung 55 ekran bakınıyorum ama kullanıcı fikirleri çok önemli.
Vaktiniz olduğunda , iyi veya kötü yanlarını söyleyebilirseniz çok makbule geçer. Hayırlı olsun güle güle kullanın ve iyi bayramlar.

  • synax  (23.05.20 23:30:15) 
Dynamic contrast ayari oynarsan çözersin. Ayarlarda görüntü ayarlarında ya da gelişmiş görüntü ayarları vs gibi bir yerde vardır bu.


  • nucleon  (23.05.20 23:59:12) 
lokal dimming ışık sızması değil. ilki özellik, ikincisi kusur.

ekranda sadece siyah üstüne beyaz metin olan yerde mesela TV parlaklığı düşürür ki siyahlar daha koyu olsun, gri gibi görünmesin. tekrar aydınlık bir sahneye geçince kökleyebilir.

görüntü ayarlarında "dinamik kontrast, manyak kontrast, süper ultra siyahlar" falan gibi ifadeler arayın, onlardan biridir.

veya enerji tasarrufuyla ilgili ayarlar da buna neden olabilir, onlara da bakın.
  • celeron 300a  (24.05.20 00:04:18 ~ 06.06.20 00:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.