[]

Edit guruları bakar misiniz

Video’yu frame’lere ayıracak bir program arıyorum cep telefonu için, var mıdır




 
soru net değil, biraz açarsan iyi olur.

videodaki her bir kareyi ayrı bir resim dosyası olarak extract etmek istiyorsan bu daha önce yaptığım bir şey, yardımcı olabilirim. yalnız sonucunda binlerce resim dosyası elde ediyorsun saniyede ortalama 25 kare olduğunu düşününce.

ama dediğim gibi ne yapmak istediğin anlaşılmıyor, netleştirirsen ona göre cevap vereyim.
  • bazen  (23.05.20 20:17:01) 
Tam olarak tahmin ettiğin gibi, video’daki her bir kareyi bir resim dosyasi olarak kaydetmek ve sonra da bunlarla oynayip stop motion yapmak istiyorum. Tabi fps hızı ayarlanabilir bir program olursa tadından yenmez..


  • her giriste sifresini unutan adam  (23.05.20 20:27:40) 
Telefonda oyle bi program biraz zor gibi. Kac saniyelik bi goruntu?


  • brkylmz  (23.05.20 20:57:51) 
şuradan sistemini seçip download build tuşuna bas: ffmpeg.zeranoe.com (sadece Architecture kısmını değiş windows 32,64 ya da macos, diğerleri nasılsa öyle kalsın)

indirdiğin zipin içinde bin klasöründeki ffmpeg.exe'yi yeni bir klasöre at. sonra videonu da o yeni klasörün içine kopyala. yeni bir klasör olması önemli binlerce resim çıkaracağı için.

sonra klasörün içinde boş bir yere Shift'e basılı tutarak sağ tıkla ve "Komut satırını burada aç" tuşuna bas
(windows 10'da sanırım bu kısayol tuşunu kaldırmışlar, windows 10 kullanıyorsan Windows tuşu+R basıp oraya da cmd yazarak komut istemcisini açıp sonra
şu şekilde bir komutla video ve ffmpeg'nin bulunduğu konuma geçebilirsin:
cd C:\Videonun\Bulundugu\Klasor)

neyse gelelim sadede

şu komut ile videodaki tüm kareleri png dosyası olarak kaydedebilirsin:

ffmpeg -i video.mp4 frame_%d.png

frame_1.png, frame_2.png vs şeklinde kaydedilecektir.

şu komut her kareyi değil de her 1 saniyede bir kare seçip kaydedecektir:

ffmpeg -i video.mp4 -vf fps=1 frame_%d.png

şu komut her 1 dakikada bir kare seçecektir:

ffmpeg -i video.mp4 -vf fps=1/60 frame_%d.png

şu komut her 10 dakikada bir kare seçecektir:

ffmpeg -i video.mp4 -vf fps=1/600 frame_%d.png

vs.. sayıları değiştirebilir, kafana göre ayarlayabilirsin. sormak istediğin başka bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

tabii bu arada cep telefonu derken telefonda çektiğin videoyu kast ettin zannetmiştim ben. telefon üzerinde bu işlemi yapmak zor olur dendiği gibi. video çok özel değilse google drive gibi bir yere yükleyip özelden link atarsan senin için kareleri çıkartıp zipleyip gönderebilirim.
  • bazen  (23.05.20 21:31:45 ~ 21:59:55) 
@brkylmz Videolar 5-10 saniye , bir iki tane video var.

@bazen tesekkur ederim, deneyeyim. Cep telefonu isteme sebebim kalan tüm islemleri de mobil olarak yapiyor olmam. Sadece videodan bir sürü caps alıp tek tek ayiklamak cok zor oldugu için, istesen de cok hizli caps almak mumkun olmadigi icin, kareler ustuste geldigi icin ve elle alırken duzensiz oldugu icin programsiz olanakli olmadi..
  • her giriste sifresini unutan adam  (24.05.20 01:41:56) 
Mail atarsan ya da bir yere upload edersen ben de yardimci olabilirim.


  • brkylmz  (24.05.20 19:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.