[]

Kayan uyku düzenini nasıl normale döndürebilirim ?

Efendim karantina sebebiyle sürekli evde olduğumuzdan, uyku düzenim bu iki ay içinde kaya kaya en son 07:00 yatış 14-16 kalkış oldu. Bunu nasıl normal düzene (01:00 civarı yatış, 09-10 kalkış) döndürebilirim, önerileriniz nelerdir ?

galiba en kolayı 30 saat uyumayıp ertesi gün akşam uyumak ama , 30 saat durabilir miyim emin değilim, insanın evde yatası geliyor. 20. saatte uyuya kalırsam daha kötü olabilir :)

bir de arama yaparken okudum. erken uyumak için, içip içip sızmaya çalışmak.

siz ne dersiniz, teşekkürler

 
içmek ve yatmadan birkaç saat önce aır spor yapmak. yemeği yatmadan 1-2 saat önce yemek. ejekülasyon sağlamak. süt içmek de olabilir.


  • diffarentiationation  (23.05.20 19:00:34) 
ben normalde işim olmasa da sabah 6.30-7.00'de kalkan bir insanım ama işten dolayı bazen ben de üçlere, dörtlere kadar oturuyorum.
normale döndürmenin en kolay ve pratik yolu 30 saat uyumamak değil, erken kalkıp o günü aktif geçirmek ve yorulmak.
yani 7'de yattınız diyelim, 11'de kalkın.
o gün evde temizlik falan yapın, yemek yapın, biraz hareket edin, yorulun.
akşam erken uykunuz gelir, daha erken yatarsınız.
o şekilde düzene girer.
  • blatta hiberna  (23.05.20 19:11:12) 
@blatta

yanlış mı anladım bilmiyorum ama, 7de yatıp 11 de kalkabilsem zaten o gün hiçbir şey yapmasam bile erken uykum gelir. 4 saat uyuyunca kalkamıyorum. zorlayıp kalksamda mal gibi oluyorum bir süre. bir de sürekli evde olunca insan pek açılamıyor. anca spor/ev işi.
  • fezagezgini  (23.05.20 19:14:55) 
tamam işte, ben de zorlayıp kalkın, mal gibi olacağınız için de iş yapın, açılın diyorum.
yani 11'de yataktan kalkıp kanepeye yatarsanız olmaz tabii.
biraz iş güç yapın, ayılın ki gün geçsin.
  • blatta hiberna  (23.05.20 19:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.