[]

Tool 101

Selamlar,

Kim bana Tool 101 dersi vermek ister?

6 yaşımdan beri olmasa da yakın yaşlardan beri rock/metal müzik dinledim/dinliyorum. Farklı alt-türlerini de dinledim. Ama nedense Tool'u bir türlü doğru düzgün dinleyemedim. Benzeri grupları da biliyorum dinledim ama (benzeri varsa tabii) Tool biraz eksik kaldı bende.

Bir kere zor dinleniyor ama zaten hikmeti de burada sanıyorum. Kafalar da saykodelik sanki. Lirikal olarak ilgi çekici ama içine girmek dinlemek gerçekten kolay değil. Tabi yılların grubu..

aşağıya Tool 101 şarkıları yazabilirsiniz.. neden o şarkıyı sevdiğinizi yazabilirsiniz..neden grubu sevdiğinizi vs. istediğinizi yazabilirsiniz..

sober, parabola, lateralus falan dinledim.

zor ama cidden kolay bir dinleme değil o yüzden merak ettim dinleyicilerin görüşlerini burda.

 
ders veremem ama parabola, sober gibi bilindik şarkıları en kolay dinlenenleridir. bunu belirtmek istedim.
zaten her zaman dinleyebileceğin bir grup değil. diğer şarkılarını dinlemek için biraz zorlamak gerekiyor, ben de çok alışamadım. hepsini de dinlemedim zaten.

iyi gruptur, güzel gruptur. şarkı sözleri felsefiktir. müzikal altyapısı güzeldir.
  • ekşi duyuru sever  (23.05.20 17:29:02) 
Opiate ilk şarkılarından genelde atlanan bir şarkıdır. Tavsiyedir.


  • pis herif  (23.05.20 17:31:11) 
vallahi benim dinleme sebebim;

1-maynard james keenan'in vokali
2-diğer grup üyelerinin enstrümanlarına olan hakimiyeti diyebilirim.

ama artık dinleyemiyorum, sebebi de soundları ve müzikleri tekdüze gelmeye başlaması. ilk dinlediğimde " vuhooaa" desem de artık senede bir iki kere dinliyorum. burada tool'u gömmüyorum, sadece müziklerini sindirdiğimi ifade ediyorum ve bu sindirme de uzun yıllar aldı.

misal mastodon ve deftones tek düze müzikleri yok. çıkardıkları bir sonraki albümler, bir öncekinden farklı olabiliyor veya aynı albüm içerisinde çok uç noktalarda şarkılar barındırabiliyorlar.

örneğin; www.youtube.com

www.youtube.com

2 şarkı arasında dağlar kadar fark var, soundundan, vokaline her şeyiyle.

örneğin bu 2 şarkı da aynı albümde fakat aralarında bariz farklar var.

www.youtube.com

www.youtube.com

dediğim gibi tool böyle değil. neredeyse birbirlerine çok yakın şarkılar yapmakta bu da sindirmesi zor ve ağır geliyor. ha iyiler mi ? fazlasıyla iyiler. artık dinlemekten çok, icra etmesi daha keyifli gibi duruyor tool'u tabii o soundu yakalamak için ufak bir servet bırakmak da cabası kişisel fikrim bu yönde.
  • sezai karesort  (23.05.20 18:22:28 ~ 19:30:30) 
maynard james keenan'in vokali+1
a perfect circle'ı tool'dan daha çok seviyorum. hollow, passive, judith, outsider, pet, blue...henüz dinlemediysen dinlemeni öneririm.

  • ganbatte  (23.05.20 19:07:15) 
+1 vokal


  • ekşi duyuru sever  (23.05.20 19:17:38) 
Ænima albümünü tavsiye ederim başlangıç için.
atmosfer yaratmakta başarılı oldukları için seviyorum sanırım.

  • blackmamba  (23.05.20 19:20:02) 
Right in two
H.
Grudge
Reflection

Maynard'in sesine bayılıyorum o yüzden içinde onun sesi geçtiği ger şeyi dinlerim
Passenger şarkısı da güzel deftones'la duet
  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (23.05.20 20:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.