[]

Kedi ısırdı ne yapayım?

Sokakta mama vereyim dediğim kedi kucağıma geldi önce sonra ani bir ses duyunca hart diye geçirdi. Ne yapmalyım, kedi de sağlıksız görünüyordu biraz. Sokağa çıkma karantina bayram vs Kuduz, enfeksiyon vs? Şu an kendi imkanlarımla ne yapabilirim?




 
Bu gibi durumlar riske atılmaz. Sokak kedisi özellikle şansa bırakılmaz. Telefonla sana en yakın kuduz aşısı yapan hastaneyi bulup oranın aciline git. Bu arada şuan elini bol köpüklü sıcak su ile yıka, bol bol kolonya kullan.


  • six packsiz  (23.05.20 14:24:06) 
once bol sabunlu su ile elini yika

en yakin hastaneye git, ama kuduz asisi her hastanede olmuyor. hangi sehirdesin bilmiyorum ama buyuk hastanelere git, ya da internetten bak bolgedeki hastanelere

icin rahat olur, 1 tetanoz ve 4 ya da 5 doz kuduz asisi yapiyorlar

gecmis olsun
  • exlibris  (23.05.20 14:25:46) 
merhaba. etiniz delindi mi ve kan çıktı mı? delinmediyse bir şey yapmanıza gerek yok. delindiyse ve kanadıysa kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz tek şey sabunlu suyla yıkamak ve tetanoz/kuduz aşısı konuşmak için hastaneye gitmektir.

hastaneye gitmek istemiyorsanız aşı yaptırmayabilirsiniz de. türkiye'de kedi köpekten kuduz bulaşması yok denebilir artık. ama bunun sorumluluğunu sizden başka kimse üstlenemeyeceği için karar sizin tabii.
  • bir garip melek  (23.05.20 14:28:13) 
ilk yapmanız gereken şey yazıldığı gibi bol sabunlu su ile yıkamak. Kırsal bölgedeyseniz ufak da olsa bir risk var şehirlerde kuduz pek yok. istatistiki olarak yılda kuduz vak'a sayısı 1 elin parmaklarını geçmiyor. ama risk risktir tabi. şu an hastanelerin yoğun olduğunu sanmıyorum.
hastanedeki süreç şu şekilde; öncelikle özeller aşı yapmaz. büyük devlet hastanelerinde aşı sadece acil den girilerek yapılır. ben tuzla devlette oldum. yani randevu falan almayacaksınız direkt acile gideceksiniz, acilde sarı bölgeden triaj a alınırsınız ve 15-20 dakika içinde işiniz biter çok yoğun değilse, ben gece 3'te gittim direkt dr un yanına girdim. aşı başlar ise 4 doz uygulanıyor. ilk gün bana tetanoz da yaptılar. 0-3-7-14. günlerde kuduz aşısı yapılıyor. sonraki gelişlerinizde hiç sıraya falan girilmiyor direkt aşı odasına girip aşı oluyorsunuz, 5 dakikalık süreç. ilk doz aşının erken başlaması önemli, ne kadar erken o kadar etkili oluyor aşı. 1 haftadan sonra falan giderseniz aşı başlamayabilirler. karar sizin. yasak günü olduğu için 155 i arayıp destek isteyin yardımcı olurlar, aşı için yasağın bitmesini beklemeyin aşının etkisi azalır. aşı başlayınca karne veriyorlar zaten, o elinizdeyken yasakta kimse bir şey demez.

  • surprise  (23.05.20 14:42:47 ~ 14:46:54) 
istanbuldaysanız tam teşekküllü hastanelerde kuduz aşısı yapılıyor. intaniye acile alıp tetanos ve kuduz aşısını hemen yaparlar.
112 ile konuşun. bir de gittikçe artan köpek sayısı nedeniyle kuduz tehlikesi var. mutlaka kuduz aşısı olun.

  • tururo  (23.05.20 17:39:12 ~ 17:40:21) 
112’yi ara
Kuduz aşısı ol
Bu işin şakası / kısmeti olmaz

Ben 2 kez yaptırdım
Hala nefes alıyorum
  • otopsicocugu  (23.05.20 21:32:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.