[]

Site icinde kavga

Guvenlikli bir sitede oturuyorum. Site olunca malum cocuk da cok. Butik bir site 4 bloklu. Aileler cocuklari evde tutamadigi icin site icerisine saliyor. Cocugum olmadigi icin bir sey diyemem ama tasvip de etmiyorum. Kimse de ses cikarmiyordu. 4.katta oturan ve 3 cocuk sahibi bir adam var. Bu cocuklarini kisitli disari saliyor. Zaten uslu cocuklari. Dun aksam 9da sitede hala cocuklar oynarken artik evinize girin diye kizdi cocuklara. Cocuklar bazen 11e kadar disarda. Devamini anlamadigim sekilde bir kavga cikti.

Disaridaki cocuklarin anneleri bagiriyor balkondan. Sen benim cocuguma kufur edemezsin. Uzerine cakmak atamazsin falan diye adama yuklendiler. Anladigim kadariyla adam cakmak atmis ama cocuklarin uzerine degil. Onlarin dikkatini cekmek icin bos bi yere. Ama kufur falan duymadim ben. Adam da artik cocuklarinizi alin kac kere soyliycem sen once cocuklarina kural ogret falan diye kavga kiyamet koptu. Anneler kufur edemezsin cakmak atamazsin diye ciglik cigliga bagirdi.

Adam iceri girdi. Kadinin teki hizini alamayip asagi indi in asagiya erkeksen in serefsiz adi falan diye sitenin asagisinda bagirmaya basladi. Benim bile sinirlerim zipladi. Sen benim cocuguma kufur edemezsin sen erkek misin gibi seyler soyleyip durdu surekli. Adam da cikmadi tabi. Bana kalirsa adam hakli. Adam da diyor ki benim de cocuklarim asagi inmek istiyor ama ben birakmiyorum. Diger cocuklari gorunce ben neden inemiyorum falan diyor. Ama cocugu olanlar diyo ki adam haksiz oyle bi sey yapamaz. Benim cocuguma yapsa ben de kiyameti koparirim. Cocuklari evde tutmak zormus. Siteyi cocuk var diye tutmuslar falan. Bi sey diyemiyorum tabii.
Sorum size: sizce kim hakli?

 
Beyefendi haklı. Çocuklar site içerisinde olduğu halde dışarıda bulunmamalılar. Siz neden bir vatandaş olarak polise durumu bildirmediniz? Polis gelip siteyi uyarıyor. O zaman sitede oturan her birey insin site bahçesinde takılsın. Yetişkin bireyler biraz daha dikkat etse bile çocuklar her yere değip birbirine dokunabiliyor. düşüyor kalkıyor. Bu da ayrıca bir risk.

Ve bir evde yaşayan çocuklara ,dışarıda car car bağıran çocuklar varken, dışarıya çıkmaması gerektiğini, ona kendisi için iyi olanın bu olduğunu anlatmak çok zordur. Beyefendi oldukça haklı. Aileler başından atmak için çocukları her zaman bir fırsat kolluyor. Kural, düzen tanıma uyma gibi bi huyları yok, sonra toplum /gençler ne hale geldi oluyor. Sebebi böyle duyarsız,kuralsız, ilgisiz anne-babalar.
  • kucukne  (23.05.20 13:01:08) 
Yasakçı zihniyette biri değilim ama çakmakçı abinin argümanını haklı buldum, çocukları "onları dışarıda ben niye çıkamıyorum" dediğinde düştüğü durum haksızlık. Uyarma üslubu da önemlidir, orasını sen de çok net bilemediğin için bişey diyemeyeceğim ama çakmakçı abiyi davasında haklı görüyorum. Yine de çakmak atmayaymış iyiymiş.


  • Bruce  (23.05.20 13:21:40) 
insanın tahammül sınırı olur. sokakta sürekli gürültü çıkaran esnafı kaç kere uyarıp, bir pazar akşamı saat 9'da hilti ile beton kırmaya başladığında kendimi kaybettiğimi dün gibi hatırlıyorum. eğer ki yanımda ailem olmasa sonuç ne olurdu bilemiyorum. Adamın gerçekten haklı ve mağdur olduğunu düşünüyorum.
İnsanlar azgın, çocuğunu dışarı salması zaten hata, birde yetmiyor, anneyim çocuğuma küfür edemezsin diye haykırıyor. o aşamaya gelene kadar neler oldu kim bilir.
@kucukne katılmakla birlikte polisin böyle konularda pasif olduğuna şahidim. sokağa çıkma kısıtlaması olduğu akşamlardan birinde, evimizin karşısındaki esnafın tabelasını söküp sokakta serserilik eden gençleri ihbar etiğimde, tek bir kişi gelmedi. Yukarıda bahsettiğim hilti ile beton kıran esnafı şikayet ettiğimde zabıtayı arayın diyerek telefonu suratıma kapattılar. Zabıta bizim sorumluluğumuzda değil diyerek o da telefonu kapattı. haklı olsanız dahi adaletsiz bir ülkede yaşadığımız için kendimizi kolayca kaybedebiliyoruz. allah sabır versin.
  • cliquot  (23.05.20 13:35:49) 
eğer orası gerçekten siteyse bir kural olmalıydı.

mesela bizim sitede saat 22'den sonra çocukların dışarıda oynaması yasaktı. oyun alanları falan da 22'de kapatılır ışıkları da şalter vasıtasıyla kapatılırdı. güvenlik de bunu denetlerdi.

böylece sakinlerin birbirine girmesini de önlemiş olurduk.

butik site dediğin yerin kuralları olur ve bunlar uygulanır. kusura bakmayın sizinki butik site değil butik evler topluluğu herhalde.
  • ozdek  (23.05.20 14:01:38) 
Adam haklıyken az haklı konuma düşmüş. Karşı taraf tamamen haksız. Yerinizde olsam polisi ben de aramazdım. Hayat memat meselesinde defalarca aradığımda gelmeyen adamlardan hiçbir beklentim kalmadı. Gelseler bile şu kişinin ihbarıyla geldik bile diyebiliyorlar. Neme lazım.


  • le jeune turc  (23.05.20 14:09:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.