[]

Kaç senedir aynı evde kiracısınız? Ev sahibiyle aranız nasıl?

Selamlar.

7 senedir aynı evde oturuyorum, yedi senedir ayın 1'i dedi mi kirayı hiç sektirmeden ödüyorum.

Ancak geçen yan komşuma hırsız girdi. Evin kapı ve pencerelerine pvc uyumlu mandal taktırdım. 250 lira gibi bir mebla tuttu.

Bunu kiradan düşmek isteyince ev sahibi isterseniz yeni eve taşının bu masrafları ben çekmek zorunda değilim gibisinden konuştu.

Benim gibi kiracıyı bok bulur diye düşünüyorum, ve böyle davranması sinirimi bozdu.

2k civarıda bir kira veriyorum. Sizde durumlar nasıl?

ps: ev sahibi ile yüz yüze hiç tanışmadık.

 
Muhtemelen oturduğunuz muhitte kiralar yükselmiş. Sizi çıkarıp daha yüksekten kiraya vermeyi düşünüyordur. Bu da bahanesi olabilir.
Son 7 yılda kiralar enflasyondan daha çok artmış olabilir

  • efruz  (22.05.20 23:56:52 ~ 23.05.20 09:38:27) 
@efruz, enflasyondan 0,1 puan düşük zammı bile kabul etmedi şimdiye kadar, iinsanlar bu zamanlar zam bile yapmıyor, 1k kira ile girmiştim eve.


  • hayaletimsi  (22.05.20 23:57:59) 
siz ev sahibi olsanız mesela kiracınız böyle bir şey yapsa size bile sormadan belki de kabul eder miydiniz ki?


  • carpenic  (23.05.20 00:08:55) 
Kirayı zamanında ödemek zaten görevin? İnsanların kirayı babalarının hayrına veriyormuş gibi davranması komik.

Belki anlayış gösterip ücreti almayabilirdi ama zorunda değil. Bir de sorup yaptırmanız gerekirdi.
  • black mamba  (23.05.20 00:09:46) 
Ev sahibi ile konuşup mu yaptırdınız yoksa kendiniz karar verip yaptırıp sonra kiradan düşmek mi istediniz? Eğer haber vermeden yaptırıp sonra istediyseniz hata sizde bence ancak ev sahibinin tavrı da pek nazikçe değil. Ev değiştirmeyi planlıyorsanız -taşınma masrafı vs düşünerek- kontrat bitim tarihine göre çıkın derim.
Ben de 7 yıldır aynı evdeyim bu arada, özellikle son 3 yıldır yasal limitin altında zam yapıyor ev sahibi. Ben de hep düzenli ödüyorum.

  • efx  (23.05.20 00:16:32) 
Kiracıların genel sorunu duygusal davranmaları bence.
Kirayı zamanında yatırmak bir lütuf değil,zaten olması gereken şey.

Ben 4 senedir aynı evdeyim. Geçen sene bir konuda itirazım oluştu bir şeye,adam bizim şartlarımız bu isterseniz çıkabilirsiniz dedi.

Duygusal davransam çıkıp başka yere gitmem gerekirdi belki veya bir süre kafama takmam gerekirdi bu durumu ama duygusallığı bir kenara bırakıp maliyet analizi yaptım. Aynı evde devam etmek daha mantıklı olduğu için kaldım.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (23.05.20 00:37:20) 
Adamın yaptığı barzoluk net. 7 yıllık düzenli kiracıyı yaprak bulur. hırsızlık olsa daha mı iyi. ev sahibinin keyfine kalsa asla yaptırmaz.

''isterseniz uğraşın, bu bedeli eksik yatıracağım haberiniz olsun'' deyin.
  • alicandan  (23.05.20 01:03:00 ~ 01:05:59) 
Evin ekstra güvenliği sizin sorununuz. Yani siz güvende hissetmiyor olabilirsiniz ama bu ekstra bir durum kilit vs.
Mesela kamera taktırsanız onu da isteyecek miydiniz? Ya da vermesi mantıklı mı?

Ha şu konuda empati yapıyorum, ben olsam evden çık vs demezdim de, kırmayacak şekilde reddederdim.
Ona güzel bi kiracı gelsin, 7 sene kira alamasın da görsün.
  • artci sarsinti  (23.05.20 01:30:03) 
evet kirayi zamaninda vermeniz olmasi gereken ama bence bu bir artidir yine de.
ote yandan ev sahibi olmasi zengin oldugu anlamina gelmez. belki kendi evine kira oduyor belki kredi oduyor. yani beklemedigi bir masraf olabilir bu yaptiginiz. onceden soylemeniz gerekirdi.

bir de emin degilim evin icindeki esyayi ve yasayani korumak icin olan ekstra konulan bir kilit ev sahibinin odemesi gereken bir sey midir? hic ev sahibi olmadim, bilmiyorum.

ben 3.5 yildir yunanistan'da yasiyorum

tek istegim hasir nesir olmadigim bir ev sahibiydi. su an tam oyle birine denk geldim. ben de 13'unde odemem gerekirken 8-9'u gibi oduyorum ama mesela hic zamlanmadi kiram.

su faturasi birikmisti ben girdigimde onu odedim. 2 yil sonra gittigimde elime saydi parayi. buzdolabi bozuldu mesela alicam dedi 3 senedir almadi (buzlugu calismiyor sadece) ama bir sey diyemiyorum adamin kotu niyetli olmadigini bildigim icin. yani kiraya zam yapip bununla ilgilenmeseydi o zaman zorlardim. ama adam ilgisiz. ben de buzdolabi alip cikarken birakmayi dusunuyorum.
  • supergirl  (23.05.20 01:36:51) 
Adamın yaptığı barzoluk ama sizin üslupta yanlış. Önce bilgilendirmeniz lazım, oldu-bitti'ye getirmek doğru değil.


  • KaraSakall  (23.05.20 01:43:51) 
10 yıl 1 evde 6 yıldırda şimdi ki evde oturuyorum. 2 ev sahibimde ben evi böyle verdim yaptığın beni ilgilendirmez diyen kişiler. Hiç aksatmadan kirayı öderiz ve apartmanda herkesle aram çok iyidir. Her yıl istediği zammı aldı. Buna rağmen karşılamazdı.

4 yıldır benim de kiracim var.her masrafı bize kitliyor. Daha önce ki kiracı illallah dedirttigi için şimdikinden memnunuz ve o yuzden sesimizi çıkarmıyoruz. Kaldi ki ordan gelen kira bizim icin çok önemli.

Sen çok haklısın ama malesef her ev sahibi aynı anlayışa sahip değil.
  • brnbrs  (23.05.20 03:38:55) 
+1 efruz. bir de;
1. normalde bu tür harcamaları kiradan düşebilirsiniz ama 250 tl için mahkeme filan uğraşılmaz. atılan taş ürken kurbağaya değmiyor.
2. kirayı sektirmeden ödeyin bir zahmet.
3. benzeri bir ev sahibinden iki ay kadar önce kurtuldum. artık ev sahibim yok.
  • tururo  (23.05.20 03:50:10) 
Ev sahibinin teklifi kabul etmemesi normal bir davranis ama cevabindaki yaklasim karakterinin cok ta normal olmadiginin göstergesi. 7 yillik kiraciya uyguladigi zam politikasi da itici. Duzgun adamlarin/kadinlarin bu tarz adamlara para kazandirmasina ayar olmuyor musunuz? Benim gordugum efendi ev sahiplerine hep sorunlu kiracilar denk geliyor. Kalitesiz ev sahiplerine de tam tersi. Birisi duygusal olmamaktan bahsetmiş yukarida. Allah askina ic huzurunuzu nasil sagliyorsunuz siz? ilginc.


  • Kirmizibavul  (23.05.20 04:24:27) 
7 senelik sikinti cikartmamis kiracim benden boyle birsey istese sikinti cikartmam. ev sahibin bence okuzun teki.


  • cooperr  (23.05.20 09:16:48) 
ben öncelikle kirasını düzenli ödeyen ve 7 yıldır kalan kiracıma jest olsun diye bu harcamayı kabul ederdim. fakat bu yaptığınızın bir cinslik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ev sahibi gerçekten bu masrafları çekmek zorunda değil, fakat 7 yıllık kiracımın da bu kadarlık nazına katlanırdım.

fakat insanların kira ödemeyi bir olay sanması da ilginç. ortada bir hizmet verme ve hizmet alma var. bir sözleşme var. o sözleşmede yazan kirayı zamanında ödemek senin görevin zaten, insanların bundan dolayı tebrik beklemesi ve ev sahiplerinin böyle kiracı bulunca şükretmesi de üzücü bir şey. gene de düzenli bir müşteriye yardımcı olunur, ben de 7 yıllık kiracıya olabildiğince az zam yapmaya çalışır gerekirse yapmazdım. (kira bedeli ortalamadan çok da düşük olmadığı sürece)

yani burada ev sahibi bence bir öküzlük yapmamış, fakat bu yaptığı 250 lira için de değmezmiş.
  • anneterligi  (23.05.20 09:59:31) 
@anneterligi +1

Siz keske önceden haber verip sorsaymissiniz, daha güzel olurmus.
Ama adamin yaptigi da öküzlük. 2000 lira kira aldigi eve hepi topu 250 lira masraf yapilmis. Kirayi düzenli ödüyorsaniz, tolere edilebilirdi bu. 100 liranin bozuk para muamelesi gördügü zamanda hepi topu 250 lira eksik gececek eline.
  • chitosan  (23.05.20 10:19:46 ~ 10:20:08) 
3 senedir kiracıyım
düzenli öderim,
2kdab fazla kira veriyorum ama oturduğum semt gereği ev sahibim ben çıksam daha yüksek ücrete birini bulabilir.

evle ilgili en ufak bişeyde kendilerinin gelip ilgilendiği bile oldu. ücreti zaten üslendiler. bu civarda su tesisatı vs tamir harcamalarında yarısını ödemeyi teklif edip direkt düşük kirayı yatırıp açıklama yaptığımda oldu.

ev sahibinizin tavrını kaba ve saçma buldum.
inadına ev değiştirirdim herhalde :D
  • jimjim  (23.05.20 12:55:48) 
bu evde 9. yılım. ilk sözleşmeyi yaparken gördük birbirimizi. evime hırsız girdi ev sahibim pencerelere demir yapılmasını halletti hızlıca, (bütün bina aynı kişinin) üst komşum bir manyak çıktı 2 yıl önce, 3 kere ev sahibiyle konuştum gönderdi adamı.

bugüne kadar hiç kira/zam problemimiz olmadı, ben geç yatırmadım, o bazı yıllarda zam yapmadı, baya iyi geçiniyoruz :)
  • benaslinda  (23.05.20 14:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.