[]

Touchpad kullanmayı seven insanlara soru

Ben yıllardır bu touchpad işinden nefret eden, 10 saniyeden fazla kullanmam gerektiğinde laptopa kafa atacak seviyeye gelen, yatakta film izlemeye kadar laptopu götürdüğüm her yere mousela giden biriyim. Klavyede yazı yazarken elim touchpade dokunup imleci hareket ettirmesin diye hep kapalıdır touchpad'im.

Ama bakıyorum bazı kişiler neredeyse hiç mouse kullanmadığını, touchpad'i çok sevdiğini falan söylüyor. Benim bilmediğim bi olayı mı var ya bu teknolojinin? Ne bileyim bi simgeyi tutup sürüklemek, metinden bir parçayı seçmek, sağ tık yapmak, tekerlekle linke basıp yeni sekmede açmak ya da tekerlek sayesinde sayfada gezinmek gibi mousela çok doğal yaptığım işleri touchpadle yapmak benim için işkence. Ama işte en son bugün twitterda biriyle bu konuda muhabbete girince (kendisi touchpadin çok rahat olduğunu, mouse'u 2 yıldır eline almadığını falan söylüyordu) cidden merak ettim yani nasıl bu kadar rahat kullanabiliyor insanlar diye?

Yani kısacası, touchpad seviyor musunuz? Kullanmak için kısa yollar falan var mı bunu? Nedir yani bu işin sırrı..

 
eğer yeni nesil bir macbook touchpad'inden bahsediyorsak evet mouse'a gerek bırakmıyor. ama diğer bilgisayarların touchpad'leri konusunda haklısınız. mouse arıyor insan.


  • brkylmz  (22.05.20 22:25:44) 
en son ne zaman mouse kullandım hatırlamıyorum. alışkanlık sanırım.
not: macbook

  • scudman1  (22.05.20 22:26:33 ~ 22:26:53) 
Oyun oynamıyorsan eğer hiç kullanmıyorum mouse. Gayet verimli touchpad, ek bir mouse taşımak mantıklo gelmiyor.


  • valarmurgulis  (22.05.20 22:27:34) 
gunluk kullanim icin macbook cok ovuluyor. hic uzun sure deneme firsatim olmadi. masa basinda kullanim icin thinkpad trackpad kullandim epey, cok sevdim.


  • icim urperiyor  (22.05.20 22:29:36) 
Valla macbook touchpadleri hakkaten oyle(artik ayni kalitede belki daha iyi touchpadler de uretiliyor tabii baska markalarca)


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.05.20 22:32:35) 
eski nesil macbook touchpadleri de iyidir


  • monicapp  (22.05.20 22:40:41) 
macbook +1

windowsta kullanmam ama macbookunki en iyi mousetan bile kat kat iyi. daha işlevsel, daha hızlı, daha çok şey yapılabiliyor.
  • jelly bear  (22.05.20 22:44:14) 
2012 Eylül'den beri mouse kullanmıyorum. tnx to macbook. ama diğer markaların touch pedleri başarılı değil bence.


  • giovanne  (22.05.20 23:00:52) 
Mac touchpad'leri 2009-2010'lardan beri çok iyi. Denersen, mouse'u aratmıyor, aksine mouse kullanmak istemiyorsun.

Ben masaüstü bilgisayara geçtim, fareye alışamadığım için gidip (bkz: Magic Trackpad) aldım.
  • roket adam  (22.05.20 23:29:19) 
mac kullanıyorum, touch padi sadece ekranı sağa sola kaydırıp atadığım değişik fonksiyonlara ulaşmak için kullanıyorum.

mac'in touchpadinden daha iyi bişey varsa o da magic mouse, sağa sola scroll yapması hayatımı kolaylaştırıyor resmen.
  • hem şişko hem deli  (23.05.20 00:12:34) 
apple fanboylar dolusmus anasini satayim, merak etmeyin yeni nesil her laptopta touchpadler artik cok iyi. Eski nesil kulustur touchpadler gordu alisamadi mousea gecti. Simdi de ayni sekilde mouse ile devam ediyorlar, touchpadlere sans verirlerse kolayca alisacaklar. Yeni yetmeler yaslari tutmadigindan eski touchpadlerden agizlari yanmadigi icin kolay benisedi dogal olarak


  • neverletyougodown  (23.05.20 00:37:23) 
Ben de touchpad kullanıyorum ve seviyorum. El alışkanlığı heralde. Bana daha pratik geliyor. Hem de oldukça eski acer laptopun touchpadi


  • lapris  (23.05.20 03:13:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.