[]

yalan beyanla çalışan işçide işçi mi suçlu yoksa işveren mi?

merhaba. bir firmanız olduğunu düşünelim. diyelim ki hastane sahibisiniz (en çok bu olay olduğu için bu örneği veriyorum). biri size geldi ve ben doktorum dedi. işe aldınız ve çalışmaya başladı. daha sonra bir şekilde bu kişinin doktor olmadığı anlaşıldı. iş mahkemeye taşındı.

burada suçlu hastane sahibi midir yoksa çalışan mı? daha önceki olaylardan hatırlayan var mı? teknik olarak, yasal boyutunu soruyorum.


 
İşveren işe alım yapmadan önce ,özellikle diplomanın mesleği yapma konusunda gereklilik olduğu durumlar için, özenli davranıp diploma örneği istemelidir. Doktorluk, avukatlık vb. gibi mesleklerde odaya, baroya kayıt zorunluluğu olduğu için oradan da teyit sağlanabilir. Ancak sahte diploma olması durumunda işverenin 3.kişilere karşı sorumluluğu somut olaya göre tartışmalı hale gelebilir. Özetle diplomanın ön planda olduğu işlerde sorunla karşılaşmamak için muhakkak hem diplomanın hem de kişinin kayıtlı olduğu odalardan bilgi alınması çıkabilecek olan hukuki sorunları önleyecektir.


  • limon rengi  (22.05.20 18:01:03) 
Adam çalıştıranin sorumluluğu diye birşey var. Aratin, belki budur bahsettiğiniz şey.


  • elorelia  (22.05.20 18:11:31) 
İş hukuku açısından; görevi konusunda esaslı bir noktada yanlış bilgi verdiğinden işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilirsiniz (İş Kanunu madde 24)


  • kojonotsuki  (22.05.20 19:12:45) 
Çalıştığım şirketten bildiriyorum, işe alınan personelden barkodlu ya da noter onaylı diploma isteniyor. Bu da riski minimuna indirir. İşci yalan beyan ile işe başlarsa sözleşme feshi için haklı sebeptir.


  • eylul  (22.05.20 23:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.