[]

göz muayenesinde nelere dikkat etmeliyim?

haftaya göz doktoruna gitmem lazım ama evde hasta annem var. o yüzden aşırı dikkatli olmam lazım.

siperlik var, onu takıcam, maske de takıcam. doktorun yanına girmeden önce iki tane ölçüm aletine oturtuyorlar ya, oraya oturmadan (siperliği çıkarmam lazım tabii), çeneme ve alnıma bir bez bağliyim diyorum. iki makineye de oturduktan sonra kalkıp ikisini de çöpe atarım. sonra doktor da oturtabilir (ama oturtmayabilir de), oturtursa yine iki bez bağlarım, odadan çıkarken de atarım.

aklıma bunlar geldi şimdilik. bu şekilde bayağı düşürmüş olurum riski di mi?

sizin aklınıza gelen bir şey var mıdır? çok önemli çünkü. "göz doktoruna gittim, hayatımız mahvoldu" olmasın.

 
Temas edeceğiniz yerlerin o an dezenfekte edilmesini isteyin, ya da yanınızda sprey bir kolonya/dezenfektan götürün.

Temastan önce temas yerini, temastan sonra temas eden cildi dezenfekte edin.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey elinizi ağzınıza, yüzünüze sürmemeniz. Elinizi sık sık dezenfekte ettikten sonra korkacak bir şey yok aslında.

Doğrudan yüzümüze hapşurulmadıkça/öksürülmedikçe, veya bu eylemlerin yapıldığı zemine dokuntuktan sonra elimizi yüzümüze götümedikçe bulaş çok zor yanlış bilmiyorsam.
  • John Bloor  (22.05.20 14:53:21) 
Geçen hafta periyodik muayenelerim için hastanedeydim, göz muayenelerindeki ekipmanları özel solüsyonla temizliyorlar. 8 gün oldu hiçbirşeyim yok :)


  • Northern Mariner  (22.05.20 18:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.